10 comenzi utile pentru Google Assistant

By | December 11, 2017

M-am bucurat când a apărut Google Assistant, pentru că știam că va avea niște aplicații inedite. Chiar dacă nu știe decât limba engleză, ușor-ușor am început să-l folosesc și eu și sa-l transform în ceva util. Mi se pare de mare ajutor mai ales dimineața, când mă pregătesc să plec la muncă și vreau să fac 100 de lucruri. În grabă mai uit în ce cameră am lăsat telefonul și îl mai activez uneori cu un “OK Google…”.

Iată ce comenzi folosesc eu cel mai des:

1. OK Google, how’s the weather today. De menționat că trebui mai întâi să umblați în setări, ca să îl puneți pe Celsius.

2. OK Google, remind me to call X tomorrow at 18. Merge și comanda “remind me to call X în 25 minutes”.

3. OK Google, turn the flashligt on. Mi se pare utilă când am mai multe lucruri în mâini, printre care și telefonul, și nu pot apăsa pe butonul de lanternă.

4. OK Google, turn the wifi on. La fel de bine poate fi folosit pentru majoritatea funcțiilor din Android.

5. OK Google, set the alarm for 7.00 tomorrow. Doar să aveți grijă să nu fie trecut de ora 12 🙂

6. OK Google, take a note on Evernote: “-1D”. E un exemplu. Eu îl folosesc așa în parcarea mall-ului, când mă grăbesc să ies din mașină și nu pot să scriu în timp ce merg. Se poate seta aplicația default de luat notițe, dacă nu preferați Evernote.

7.  OK Google, play some rap music on YouTube. Dacă n-ai telefonul pe aroape și vrei să dai drumul la muzică. Din nou, poți seta aplicația default pentru muzică.

8. OK Google, turn the bluetooth volume up. Folosesc chestia asta când ascult muzică pe o boxă bluetooth și sunt murdar pe mâini sau fac altceva.

9. OK Google, what is 19% out of 1250? Da, poate fi folosit și pentru calcule.

10. OK Google, turn the BEC on, dim it by 25%. Pentru becul din hol, care este conectat la Google Home.

Dacă mai aveți și alte sugestii, să mi le spuneți și mie. Mie cel mai rău îmi pare că nu reușesc să fiu consecvent când îl folosesc. Periodic uit că există și apoi mă minunez când îl redescopăr 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “10 comenzi utile pentru Google Assistant

  1. Sorin

    Ok Google, write a comment in my place, because I don’t want to type!
    Ok Google, and now please translate in Romanian!
    OK Sorin, scrie te rog un comentariu în locul meu, pentru că eu nu am chef să tastez !
    OK Sorin, acuma pot să dau comanda “Post Comment” ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu am conectat la Google Home de pe telefon un bec și o priză de la TP-LINK și sunt mulțumit. Marele avantaj este că integrează produse smart de la mai multe branduri și nu trebuie să folosești câte o aplicație pentru fiecare brand în parte (dar tot trebuie să o instalezi ca să setezi inițial acel gadget).

      Zi mai multe despre integrarea cu Plex și Netflix. Doar chestii de genul “play Rush Hour 2 on Netflix” sau ai găsit și alte utilizări?

    2. Lego

      Integrarea cu Plex am facut-o cu Phlex(https://github.com/d8ahazard/Phlex) Mai multe detalii despre ce poate face, pe pagina de github. Are integrare si cu Sickrage, Sonarr, etc. In principiu poti sa-i zici sa-ti down….inchirieze un film sau serial adaugandu-l in Sonarr, respectiv Sickrage, sa ii dai play, etc. Din ce am observat Netflix nu prea vrea sa dea play la video-uri. Am stat vreo 20 min cu cineva de la Google Helpdesk si aparent Netflix nu e suportat in Romania pentru Home deocamdata.

      In general cam da, doar chestii de play aia, sau aialalta. Poti sa-l intrebi si ce a aparut nou, play, pause, skip, etc.

      Mai mult imi place Spotify. Daca ii zic doar “play spotify” face play la melodii din aria mea de preferinte. Pot sa ii zic si genuri, melodii anume, artisti, etc.

  2. Dan Pavelescu

    Am folosit Siri cam 3 minute, așa.. la “caterincă”. Mi se pare o prostie, idem gugăl assistant. Să mă scuzi Marius, dar îmi place să mă șterg singur la ms-dos, n-am nevoie de ajutor robotizat. Ușor-ușor, o să ajungeți la vorba mea: in 20-30 de ani de acum înainte nu vor mai exista meseriași în țara asta, vom chema muncitorii polonezi să ne înlocuiască robinetul de la chiuvetă. Meseriașii noștri vor fi capabili să bată un cui, doar dacă există aplicație pe telefon și tutorial pe youtube.

    Reply
    1. Revo

      Percepția e diferită în funcție de vârstă 😛 Nu știu de meseriașii noștri, dar mitul că tehnologia ne va lăsa fără joburi nu se aplică din punctul meu de vedere. Vor muri job-urile de jos, dar vor fi create altele.

Spune-ți și tu părerea: