Adevărata față a Bucureștiului se vede după ce se topește zăpada

By | March 9, 2018

În București, cea mai urâtă perioadă din an este aceea în care zăpada este pe ultima sută de metri. După ce se topește zăpada ar trebui să începem să vedem verdeață, ghiocei, floricele, panseluțe și să devenim mai optimiști, nu?

Nu chiar. Ce vedem în schimb? Coji de banane, pahare de cafea strivite, ambalaje de eugenii, chiștoace de țigări și bucurii lăsate în urmă de câini. Bucureștenii cred că zăpada topește orice ai arunca în ea, așa că drumul până la coșul de gunoi nu mai are sens dacă a nins.

Angajații de la salubrizare nu pot mătura trotuarele când sunt acoperite de zăpadă, așa că toată mizeria se strânge și stă la dospit o zi, o săptămână, o lună. Până când se topește zăpada. Rezultă apoi o expoziție de toată frumusețea, care arată adevăratul grad de civilizație al orașului în care trăim.

Și știți ce-mi mai place? Culoarea pe care o capătă mașinile albe în această perioadă a anului. Un șablon aproape uniform de jeg maroniu.

Uneori mă gândesc că asta respirăm și noi și că asta ar trebui să fie culoarea oficială a Bucureștiului.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Adevărata față a Bucureștiului se vede după ce se topește zăpada

  1. Giovani

    Sa nu crezi ca in Piatra Neamt e altfel. Exact aceeasi senzatie am avut si eu azi cand am venit la serviciu. Era soare, caldut afara, am zis ca o plimbare matinala pe jos pana la serviciu e numai buna. Dar am dat de trotuarele acoperite de tot ce ai enumerat tu mai sus si sincer, mi s-a facut greata…
    Dar, n-avem ce face, atata e nivelul nostru si nu cred ca se va mai ridica vreodata.
    NB – Noi macar avem avantajul padurilor care inconjoara orasul si macar in zare pare totul mai OK…

    Reply
    1. Dragos

      Oricum nu se compara praful si jegul din Bucuresti cu cel din Piatra Neamt….o spun din experienta. In Bucuresti daca lasi masina pe marile bulevarde a doua zi e plina de praf de culoare neagra.

Spune-ți și tu părerea: