Alcatel renaște

By | October 10, 2013

Voi știați că Alcatel încă mai produce telefoane ? Nici eu. N-am mai auzit de ei cam de când a început producția în masă de telefoane cu Android. S-au pierdut în negura timpului.

Eh, se pare că firma franțuzească a avut ceva probleme și a fost cumpărată în 2004 de o corporație chinezească. De atunci și până acum s-au pus cu burta pe carte și au reușit să scoată o linie nouă de telefoane cu Android. Le-am văzut la Droidcon, multe dintre ele nefiind încă lansate. Culoarea este semnătura lor personală.

OneTouch Idol Ultra – Ecran AMOLED de 4.65″ (316 ppi), Dual Core 1.2Ghz – Cortex A9, 16GB memorie internă și 1GB RAM, cameră de 8MP. Grosime de 6.5mm (iPhone 5 are 7.6mm). Designul dă impresia de premium. Cei 8mm în combinație cu spatele din aluminiu polișat îți oferă o senzație plăcută. Vine pe roz. Şi pe multa alte culori. Poți să-l folosești pe post de frisbee dacă te plictisești 🙂

alcatel_onetouch_1

 

One Touch Idol X – IPS de 5″ Full HD, 441 ppi, procesor Quad Core de 1.5Ghz, 15GB memorie internă și 2GB RAM, cameră de 13.1 MP cu înregistrare full HD la 1080p, grosime de 7mm. Capacul din spate cred că este detașabil. Dintre toate, este cel mai impresionant ca și specificații.

alcatel_onetouch_14

Seria One Touch Scribe – Replica pentru celebrul Note. Pe comunicatul de presă scrie că ar avea display de 5″ însă tipul de la stand mi-a zis că este de 6″ și tind să-l cred. L-am pus lângă al meu. Nu este la fel de mare. Nimic nu este la fel de mare. Mi-au plăcut accesoriile. Husa magnetică are LED-uri integrate și îți arată ora/data sau notificări. Iar dacă ți se pare prea greu să scoți televizorul din buzunar, poți cumpăra un telefon adițional care este mai mic. Nu înțeleg logica, doar mă amuz.

alcatel_onetouch_4 alcatel_onetouch_20 alcatel_onetouch_19 alcatel_onetouch_22

One Touch Idol Alpha mi se pare cel mai interesant telefon la capitolul design. M-a fascinat marginea din plexiglass care se arinde din când în când. Din păcate în România nu se vinde. Doar pe piața din Rusia. Are ecran IPS de 4.7″, Quad Core de 1.2Ghz, 1GB RAM și 16GB memorie internă. Filmează HD la 1080p.

alcatel_onetouch_15 alcatel_onetouch_16 alcatel_onetouch_17 alcatel_onetouch_18

Am pus mâna și pe o tabletă dar nu m-am jucat prea mult. Am observat însă modul în care au pozitionat bara de notificări.

alcatel_onetouch_10 alcatel_onetouch_11 alcatel_onetouch_12 alcatel_onetouch_13

Şi am lăsat ce este mai interesant la sfârșit. Alcatel Fire este primul telefon cu Firefox OS pe care am pus mâna. Ecran de 3.5″, 512MB RAM, procesor de 1Ghz de la Qualcomm și GPU Adreno 200 – ouch cât de vechi. Sistemul de operare mi se pare un prim pas și cam atât. Se vede că și telefonul este în scop experimental (probabil ăsta este motivul pentru care are Adreno 200). Firefox OS a fost cam laggy și l-aș compara cu prima versiune de Android. În continuare îmi mențin părerea de aici despre Firefox OS.

alcatel_onetouch_5 alcatel_onetouch_6 alcatel_onetouch_7 alcatel_onetouch_8

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: