Am ajuns la concluzia că spălătoria automată e cea mai bună pentru mașină

By | July 8, 2016

Nu știu de ce s-a împământenit ideea că băiatu’ care îți spală mașina merită și un ciubuc la sfârșit, doar pentru că face munca pentru care este plătit. La ultimele 3-4 spălări, în spălătorii diferite, treaba a lăsat de dorit. Ultima dată (interior – exterior) mașina arăta așa:

Poate sunt și eu tipicar, dar am o regulă simplă: dacă eu văd din avion chestiile în neregulă, și cel care a spălat-o ar fi trebuit să vadă. Până la urmă cu asta se ocupă. Tovarășul care a lăsat mașina așa știa meserie, doar că nu vroia.

Plus că acum au învățat altă placă. “E prea murdar interiorul, nu iese decât la detailing”. Să dea naiba, brusc praful a devenit mai puternic de când au aflat și spălătoriile de detailing. Şi cu siguranță că o să las mașina la detailing pe mâna unuia care n-a fost în stare să șteargă un geam calumea.

Așa că am rezolvat simplu treaba. Nu mă mai duc decât la spălătorii automate. Nu iese nici aici perfect, tot rămân spoite luneta și alte zone greu accesibile, iar interiorul trebuie să mi-l fac singur. Dar măcar știu că utilajului ăluia nu îi este lene să-și facă treaba, și că o face la fel pentru toți clienții. Plus că termin mai repede. Plus că este mai ieftin. Plus că:

https://youtu.be/UHFwkFTKtMw&modestbranding=1&nologo=1&showinfo=1

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

18 comentarii la “Am ajuns la concluzia că spălătoria automată e cea mai bună pentru mașină

  1. Ciprian

    Exista si un car wash care nu face damage 🙂 Doar ca din pacate dupa 3 ani de utilizare evident ca au scazut calitatea. Ultima data cand am fost nu arunca cu sapun, ceara din parti. Este un tunel langa Auchan Titan care spala cu jet puternic si usuca cu ventilator, zero touching 🙂
    Si eu caut de vreo 2 ani o spalatorie decenta unde sa dau 30 de lei, dar sa plec cu masina curata. Chestia cu ciubucu e incredibil de enervanta, dar la ce sa te astepti de la niste persoane necalificate. Doar nu crezi ca o sa isi faca treaba bine si dupa fac greva sa le mareasca salariile…

    Reply
    1. Dragos

      Gata am gasit cu google (chiar si review-uri pe diverse forumuri). Pare ca tot cea de pe Barbu Vacarescu din zona Pipera sa fie mai recomandata. Dar o sa ma duc joi sau vineri si la aceasta din Titan

  2. Kostas

    Va sfatuiesc sa mergeti la spalatoria de langa piata din otopeni. e 20 de lei interior-exterior si au grija. plus, nu cer ciubuc si nici nu fac fete daca nu le dai. lucreaza neasteptat de profesional pentru banii dati. recomand cu caldura.

    Reply
    1. Revo Post author

      Mersi de recomandare. Chiar o să o încerc, e destul de aproape.

  3. Dragos

    spalatorii automate in afara de cea amintita mai sus (langa Auchan Titan) pe unde mai stiti altele in sectorul 3 si 2 ?

    Reply
  4. Andrei

    Eram convins probabil datorita folclorului urban ca spalatoria automata provoaca cele mai mari probleme vopselei….se pare dupa parerea unor specialisti britanici ca nu e asa.

    Reply
    1. Revo Post author

      “Conform unor studii ale unor cercetărori britanici” 🙂

    2. Dragos

      in Germania de cate ori calatoresc spal si masina de cateva ori. Numai la perii si este mereu coada. Daca utilajele sunt intretinute corect si nici tara nu e plina de tarana ca la noi cred ca sunt 100% ok si aceste spalatorii.

  5. Revo Post author

    Eu o spăl la Tunel, lângă Lukoil-ul de la Aurel Vlaicu. Au ei niște perii care spun că sunt aprobate de ADAC și că nu ar zgâria atât de mult mașina. Dar na, jantele și portbagajul tot mai rămân un pic murdare.

    Reply
    1. Dragos

      Pentru (ca am roti mari BBS) am cumparat de la colindetailing.ro un tub cu fâs-fâs ce contine o solutie ce o dau oricum pe jante odata pe luna. Dupa 3 minute de la aplicare se face rozalie spre rosu ca in 5 minute sa fie sangerie la culoare. Curata depunerile de placute de frana ce se depun in colturi. Atentie ca masina trebuie sa intre in maxim 10minute de la fâs-fâs la spalat ca sa nu atace si lacul jantelor.

    2. Revo Post author

      Mersi, chiar căutam un site cu produse de detailing. Vreau să-mi cumpăr o perie pentru jante, o microfibră cu dreaduri și un grit guard (pe care nu-l văd la ei pe site). Ce soluție ai cumpărat?

    3. Revo Post author

      Ești sigur că este de acolo? Alea par urme de zgârieturi de la borduri. Eu o spăl de câțiva ani acolo și n-am pățit așa ceva la jante.

    4. Vlad Soare

      Din păcate sînt sigur. Spun “din păcate” pentru că-mi plăcea spălătoria asta, iar acum mi-e greu, că nu mai am nici una convenabilă în drumul meu.
      Într-o seară am observat ciobitura aia urîtă din primele două poze. Și m-am tot scărpinat în cap, întrebîndu-mă cum naiba am făcut așa ceva, pentru că e evident că-i imposibil s-o faci doar prin frecarea cu o bordură. Lovituri așa puternice în buza jantei, în trafic, nu-mi pot imagina.
      Cu ocazia aia am mai observat încă o jantă zgîriată. Mi-am zis: “cine știe, poate că oi fi frecat-o de bordură”. Deși e ciudat, că știu sigur că n-am frecat deloc în ultimul timp, iar anvelopele au protecție de jantă. Dar cine știe, hai să zicem că am frecat-o eu.
      Celelalte două jante erau perfecte.
      A doua zi de dimineață, primul lucru, am oprit la spălătorie în drum spre birou. La birou am observat că încă o jantă se zgîriase.
      Deci nu mai există nici un dubiu. Tunelul mi le-a stricat. 100% sigur.
      Cred că acum, recent, li s-a stricat ceva, pentru că merg la ei de trei ani, cu trei mașini diferite, și n-am avut probleme.

    5. Revo Post author

      Foarte ciudat. Tocmai voiam să mă duc s-o spăl și eu, acum nu-mi mai vine.

Spune-ți și tu părerea: