Am fost acei “turiști de pe Valea Prahovei”

By | January 2, 2018

Planul pentru petrecerea de Revelion 2018 a fost să mergem la munte, oriunde numai pe Valea Prahovei nu. Am ratat mizerabil acest obiectiv și am ajuns în Bușteni.

Bușteniul este la fel ca acum 4-5 ani, când am fost ultima dată. Aglomerație pestriță pe niște tentative de trotuare, tot felul de gherete, fiecare cu afișe și fonturi care mai de care mai țipătoare, bancuri de liceeni și restaurante mediocre. Singurele lucruri bune care s-au întâmplat de când nu am mai fost în zonă sunt un Mega și un Lidl. Dacă nu schiezi, efectiv nu ai ce să faci în Bușteni. Stațiunea se dezvoltă ca o găină fără cap.

Am dat o tură pe un drum forestier până la Gura Diham și pe drum era plin de gunoaie, inclusiv în râu. N-am putut să fac o fotografie fără să-mi intre un PET în cadru. La Gura Diham era un fel de bâlci, cu o grămăjoară de mașini luxoase, parcate în fața unei construcții din anii ’70. N-am mai intrat înăuntru. În schimb ne-a plăcut Castelul Cantacuzino. E mult spus castel, dar mie mi-au plăcut povestioarele ghidului.

Din fericire, totul a fost ok în privința cazării. Am stat într-un cartier izolat de gloată, iar vila avea vedere către singurul petic unde nu se zăreau PET-uri și kitsch-uri: “Crucea de pe Caraiman”.

În privința “aglomerației de pe Valea Prahovei”, am ieșit vineri la 7.40 din București, am mers o porțiune prin Breaza și la ora 10.03 eram în Bușteni. La plecare am zis că ne asumăm întârzierea, dar n-a fost cazul. Am plecat pe la 11.40 de la cabană și la ~ 14.15 am fost în București, mers doar pe DN1. Surprinzător, nici la dus nici la întors n-am întâlnit niciun șmecheraș pe șosea.

Cred că am trecut printr-o gaură spațio-temporală, altfel nu-mi explic.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Am fost acei “turiști de pe Valea Prahovei”

  1. Costi

    Au fost niste smecherasi cu BMW care au incercat sa forteze sa se bage intre noi de pe banda de dreapta la iesirea din Sinaia :)) Loganul i-a tinut la respect ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Ah, da, înainte de asta încercaseră să ne ia nouă fața. A fost o încercare atât de palidă încât i-am ignorat.

Spune-ți și tu părerea: