Am fost la cinema 4DX și a fost ok

By | May 22, 2015

Am văzut un demo și două trailere în sala 4DX de la Cinema City și am reușit să și filmez în sală, ca să vă arăt și vouă. Cinema 4Dx înseamnă pe lângă imaginea normală sau 3D și zgâlțâieli în scaune, vânt, fum, mirosuri, fulgere, toate cele 5 simțuri sunt antrenate.

Mie nu mi s-a părut de nesuportat. Scaunele se mișcă însă destul de agresiv, cu tot rândul iar tu ții picioarele pe o tăvită a scaunului. Pe lângă asta, mai sunt mecanisme și în ele. De exemplu o chestie care se mișcă prin spătar și o coadă de șoricel care te atinge peste picioare. La nivelul umerilor sunt și niște jeturi de aer care am înțeles că merg de minune cu filmele horror, ca să ai impresia că-ți pune cineva mâna pe umăr.

În scaunul din fața ta sunt niște orificii din care țâșnește apă, dar n-a fost atât cât să mă spele pe față sau să-mi ude cămasă. A fost însă foarte mișto senzația când a sărit balena din Jurrasic World în apă și a stropit toată audiența, chiar m-am simțit în film. Oricum, ai un buton pe mâner și poți opri apa.

Pe lângă asta în sală mai sunt niște ventilatoare uriașe capabile să meargă silențios atunci când este nevoie sau să pornească rapid la capacitate maximă și să se oprească la fel de repede. Fulgerele sunt replicate de niște stroboscoape iar mirosurile (de cauciuc ars, fumuri și altele mai neortodoxe) nu știu de unde vin.

Mie mi-a plăcut și nu mi s-a părut că efectele astea alterează cumva filmul ci că îl completează destul de natural aș putea spune. Mi-ar fi plăcut ca sala să beneficieze și de un sunet Dolby Atmos, ca să fie experiența 100% completă. Chiar și așa, mi se pare că genul ăsta de cascadorii reprezintă viitorul cinema-ului în era torrentelor.

Sunt însă și niște interdicții. Nu au voie cei cu afecțiuni la coloana cervicală, femeile gravide și nici epilepticii probabil. Sfatul meu e să nu vă duceți obosiți și nu cred că este o idee bună să luați floricele cu voi. Băuturile mai merg cum mai merg că sunt cu pai și în pahare acoperite, probabil eu aș reuși să le beau. Prețurile în timpul săptămânii încep de la 34 lei pentru studenți și cred că în week-end nereduse ajung și pe la 50.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: