Am terminat de citit Arhanghelul Raul a lui Ovidiu Eftimie şi a fost ok

By | April 3, 2017

Dacă vreţi să ştiţi cum este situaţia la zi în Paşcani şi multivers, vă recomand să citiţi Arhanghelul Raul. Cartea este un SF amuzant şi original în acelaşi timp, în care un publicitar mort se întoarce din iad ca să oprească apocalipsa. Bineînţeles, nu singur, ci ajutat de o organizaţie secretă de naşi de tren şi de un beţiv care călătoreşte prin universuri paralele.

Recunosc că pe mine nu m-a prins din prima. Am primit-o de Crăciun, am citit un capitol şi apoi a rămas aşa pe noptieră mult timp. Ştiind cum funcţionează Wizz Air şi anticipând super întârzieri, am decis s-o iau cu mine în zborul spre Basel. Am consumat-o lejer în zborurile dus/întors şi cred că nu mi-a luat mai mult de trei ore s-o termin. Mă gândesc că pentru ceilalţi din jur păream şi evlavlios, citind o carte despre arhangheli.

Mi-a plăcut în primul rând pentru că este originală şi nu adaptată după vreun alt SF. Apoi, este relaxantă şi nu te solicită prea mult în timp ce o citeşti. Şi în final, da, este şi amuzantă. Însă fiind obişnuit cu scrierile de pe blogul lui Eftimie, eu ştiam la ce să mă aştept. Am râs însă cu poftă când am aflat care este primul element românesc care a intrat în tabelul periodic al elementelor.

Cred că singurul lucru care îi lipseşte cărţii este un final mai amplu, cu o bătălie epică. Ah, şi poate a fost şi un pic cam cuminte. Mă aşteptam să-i mai scape lui Eftimie câte o înjurătură pe ici-colo.

În concluzie, recomand cartea celor care vor să citească ceva amuzant, sau să facă un cadou inspirat. O găsiţi la eMAG, Nemira, LibrisCărtureşti sau Elefant (la reducere). Şi dacă vă place, puteţi continua distacţia citind blogul lui lui Eftimie.

Dacă ţi-a plăcut articolul şi vrei să afli mai multe, apasă aici.

  ceasuri election

Ce părere ai?