Apar detalii despre Samsung Galaxy Note 8

By | June 26, 2017

Am fost un posesor fericit de Note 3, așa că nu pot să nu tresar când apar vești despre telefoanele din seria Note. Din păcate însă, în ultimul timp nu îi mai înțeleg rostul acestei game. De exemplu la Note 7 am fost cam singurul care s-a declarat dezamăgit chiar la lansare, iar apoi au urmat exploziile. Parcă am simțit ceva.

Ca și Note 7, Note 8 va semănă mult prea mult cu Galaxy S8+, astfel încât din punctul meu de vedere nu i se justifică existența. Tradițional, Note-urile mizau pe S Pen și pe baterie și display mai mare. În cazul lui Note 8, zvonurile spun că display-ul va fi de 6.3″, cu doar 0.1″ mai mare decât cel al lui S8+, deci insesizabil. Din păcate bateria va fi de capacitate mai mică, 3.300 mAh față de 3.500 mAh ai lui S8+, deci ar mai rămâne doar avantajul S Pen-ului.

În plus față de seria S, se pare că Note 8 va avea o cameră duală de 12 MP, care să concureze cu iPhone 7 Plus. Bună la casa omului, dar nu mi se pare așa de spectaculoasă ca îmbunătățire. Aș fi preferat o a doua cameră cu unghi larg, ca pe LG G6.

În privința SoC-ului, Note 8 ar trebui să ruleze tot pe Snapdragon 835, și va avea 6 GB RAM.

Note 8 nu va rezolva însă cele două mari probleme ale lui Galaxy S8+. Senzorul de amprentă care este plasat aiurea lângă cameră și Bixby-ul care, la trei luni după lansare, încă nu funcționează corect. Pe lângă faptul că plătești pentru o funcție pe care nu o vei folosi, mai mult decât atât, butonul dedicat se apasă involuntar destul de des și devine chiar iritant. Şi să vă așteptați la un preț mare, undeva pe la 1.000 € cel puțin.

Dar să vedem, telefonul se lansează în septembrie, deci mai este mult timp și pentru surprize. Toate zvonurile sunt preluate de la Evan Blass, care de regulă nu prea dă greș.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: