Aplauze la aterizare? Ce poate fi mai enervant?

By | July 28, 2016

Primul meu zbor cu avionul a fost către Munchen, iar la aterizare s-a aplaudat. N-am înțeles prea bine de ce, am făcut și eu la fel, și apoi am întrebat-o pe Alice ce se întâmplă. Aveam să aflu apoi că aplauzele la aterizare sunt atât de controversate încât au puterea de a împărți lumea în două religii separate.

Nu am mai aplaudat de atunci, deși nu mă reține nimic să o fac. Nu îi condamn însă pe cei care o fac. Unii pasageri sunt foarte stresați pe durata zborului, și poate asta este modalitatea lor de a se destinde la final, nu cred că ar trebui stigmatizați. Şi nu doar românii aplaudă.

Mă enervează în schimb cei care cred că dețin adevărul suprem pentru că ei nu aplaudă: “Ce, pe mine mă aplaudă cineva când îmi fac treaba cum trebuie?”. Nu te aplaudă, pentru că tu nu ai un job atât de mișto ca cel al unui pilot. Dar cred că te-ai simți bine dacă toată lumea te-ar aplauda la job: “Bravo Andrei, ai trimis raportul înainte să expire deadline-ul!”.

În schimb, n-am văzut atâta vehemență împotriva chestiilor care sunt cu adevărat enervante. Vreți o listă? Iată cinci lucruri mai enervante decât cei care aplaudă la aterizare:

  • Coadă în fața porților cu o oră înainte să înceapă îmbarcarea;
  • Cei care călăresc tot avionul pentru că urcă prin față și nu se uită că au locurile de la coada avionului;
  • Cei care-și rabatează scaunul de-ți rup rotula și eventual îți varsă și ce aveai pe tăviță;
  • Cei care-și scot centurile imediat ce avionul aterizează, deși când rulează pe pistă, avionul are peste 200 kmph;
  • Cei care se ridică în picioare după ce dispare semnul de centură, și care apoi se întreabă “de ce ne țin atâ în picioare?”

Ai fi crezut că civilizarea ar trebui să înceapă de aici. Dar oamenii încă își consumă energia pe net pentru a explica de ce este total greșit să aplauzi la aterizare. Şi de ce sunt ei superiori pentru că nu fac asta.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Aplauze la aterizare? Ce poate fi mai enervant?

  1. Gabriel

    Nu știu ce sa zic… însă poate ai călătorit doar pe rute din apropierea casei, însă chiar si prin Americi se aplauda la aterizare, Spania, Rusia, Polonia, Olanda, si alte tari, pasageri de-ai lor, aplauda la aterizare. Des chiar!

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi asta zic și eu, că erau mulți care spuneau că doar românii aplaudă. De călătorit, eu am călătorit doar în Europa, și doar la primul zbor au fost niște aplauza mai serioase. La ultimele 4-5 zboruri cred că am mai auzit o singură tentativă la un moment dat.

Spune-ți și tu părerea: