ASUS RoG continuă să crească prin evenimentele Join The Republic. Vor sponsoriza o echipă de CS:GO

By | December 13, 2016

Divizia RoG (Republic Of Gamers) de la ASUS a turat serios motoarele în 2016. Au organizat numeroase LAN Party-ul în acest an, iar printre recorduri se numără: cel mai lung turneu de gaming offline (cel din AFI Cotroceni, care a durat 17 zile) şi cel mai mare turneu naţional, în 7 oraşe (București, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Reșița).

asus-rog-parklake-11

Chiar şi acum, în magazinul Media Galaxy din ParkLake se desfăşoară un turneu de CS:GO şi Heathstone care va dura până pe 18 decembrie. Sunt premii interesante acolo (aveţi detalii aici), dar cel mai mult mă bucur de scopul final al acestor turnee. Câştigătorii din fiecare oraş vor juca între ei, iar echipa câştigătoare de CS:GO va fi sponsorizată de ASUS. Genul de chestie la care visam şi noi când eram puşti şi jucam C.S. 1.6 toată ziua.

ASUS a investit mult în gamingul din România anul acesta, doar premiile au fost în valoare de 24.000 $. Chiar şi aşa, divizia merge din ce în ce mai bine de la an la an. ASUS spune că are peste 70% cotă de piaţă din desktop-urile şi laptopurile de gaming vândute anul acesta (cu Core i7 full voltage şi placă video din seria GTX). Vânzările de device-uri de gaming au crescut de 4.7 ori faţă de 2014.

Şi între noi fie vorba, am observat şi eu că gamingul a luat un super avânt. Credeam că noi i-am trăit anii de glorie când eram mici, dar acum este la un alt nivel. Produsele de gaming se vând la foc automat şi gama de dispozitive este din ce în ce mai variată. Nu mare mi-ar fi mirarea să văd mâine-poimâine tigăi şi furculiţe de gaming.

Ce părere ai?