Ați primit recent colete externe prin Poșta Română? (2017)

By | March 7, 2017

Poșta Română mi-a făcut recent o surpriză cum numai ei îmi puteau face. În loc să-mi livreze coletul extern la oficiul poștal din Aviației, au decis să mi-l trimită la Tineretului, în partea cealaltă a orașului. Pentru că, nu-i așa, Poșta Română îți livrează coletul unde vrea ea, nu unde vrei tu.

Programul de lucru cu publicul luni, miercuri, vineri între 08:00 – 15:00, marți și joi între 10.00 și 17.00, evident.

Am întrebat de ce coletul a ajuns acolo și evident că nu au știut să-mi spună. Nu era nici voluminos, nici de valoare mare. Problema este că i-au spus unei alte persoane în aceeași situație că s-ar putea că de acum încolo toate coletele externe să ajungă acolo. Ceea ce ar fi trist, ar însemna că nu mai comand nimic extern.

“Sper să nu”, îi zic eu persoanei de la ghișeu. “Şi noi sperăm să nu, că în ritmul ăsta nu rezistăm mai mult de două săptămâni…”.

Cu 6-7 ani în urmă, coletele ajungeau într-adevăr la oficiul poștal vamal zonal, însă în ultimii 5 ani s-au reorganizat și le trimiteau la oficiul poștal de care aparții. Comand des de pe eBay și Gearbest, și în ultimii 5 ani nu am mai avut probleme. Ba chiar cu 2-3 zile înainte să primesc aceast colet, mai primisem unul tot de pe Gearbest, la oficiul poștal corect.

În fine, am traverstat Bucureștiul pentru patru folii de telefon și un suport de tabletă. Problema este că acum nu știu dacă să mai comand sau nu. Că dacă mi le trimit tot acolo, nu mai vreau. Voi ați primit recent colete externe prin Poșta Română? Au ajuns normal?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

28 comentarii la “Ați primit recent colete externe prin Poșta Română? (2017)

  1. Ciprian

    Problema este ca nu am primit, pentru ca nu au ajuns… Ne-a trimis cineva un colet din Germania, 2 tricouri, nu am primit nimic de 1 luna de zile. Cum as putea sa verific daca a ajuns in alta parte ? Ai primit mandat acasa sau cum ai aflat ?

    Reply
    1. Revo Post author

      Am primit mandat de la oficiul vamal din Tineretului.

  2. Vlad

    In decembrie 2016 un colet de pe Amazon, a ajuns la posta la pacii, cu succes 🙂

    Reply
  3. Daniel

    – Comanda de pe Aliexpress, de la doi furnizori diferiti a venit in zile diferite. Una la oficiul postal de cartier alta la vestitul oficiu postal 5 (de la cosbuc).
    – Comenzi de la Gearbest tot la fel: cand la oficiul de langa casa, cand la oficiul 5.
    – De 1 martie am primit doua pachete la oficiul 5. Eram la ora 8 acolo cu avizele. BSI le trimisese lor toate pachetele: cam 6000. Dupa o ora de asteptare am lasat avizele cu rugamintea de a ma suna cand le gasesc. La ora 14.30 le-am ridicat.
    – La oficiul 5 depinde si de ce persoane nimeresi. Pe 1 martie am avut noroc ca era pe tura o tipa amabila.
    – Cu doua saptamani mai devreme (pentru ca oficiul postal de langa casa s-a mutat in alt cartier nu prea mai primez avize) la acelasi oficiu 5 le-am spus ca am codul AWB. Raspunsul individei de atunci a fost ca nu conteaza imi trebuie numarul de intrare la ele. Dupa ce m-am enervat si le-am intrebat de unde mama naibii sa il am mi s-a dat condica lor si m-am cautat singur in lista de colete intrate. Am aflat numarul, mi-am scris singur un nou aviz cu acel numar si asa s-a putut cauta coletul in depozit.
    – Posta olandeza, conform AWB, imi spune ca a livrat coletul in Romania catre Posta Romana in 28 ianuarie. Posta Romana, acelasi AWB intra in tara in 19 februarie, undeva noaptea pe la ora 3:19

    Sa mai povestesc aventuri cu posta romana?

    Reply
  4. cristi

    depinde de tipul expedierii. small packets si registred air mail, vin direct la tine daca nu au valoare mare.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ambele erau registred air mail, relativ mici și de valoare relativ mică.

  5. Mario

    Uneori cand e valoare de peste 10$/€ se duc catre oficiul vamal. Teoretic trebuie sa platesti tva pt produse, practic eu n-am platit pana acum.

    Reply
    1. Revo Post author

      Dacă este colet din UE, nu se plătește TVA. Tocmai din această cauză au chinezii hub-uri prin Olanda și Belgia 🙂 Posibil din această cauză să nu fi plătit TVA.

    2. mario

      Mie imi venise din China. Doar m-au intrebat ce am cumparat, le-am zis, au verificat cu ce era in interiorul coletului si aia a fost.

  6. Dragos

    si eu comand destul de des din afara, cel mai mult de pe aliexpress.com si pana acum au venit 2 sau 3 colete in punctul vamal de la Tineretului. prima data cica m-au iertat de TVA si au zis ca a doua oara nu mai scap, dar a doua oara s-au uitat ce e si mi-au dat produsul fara sa ma puna sa platesc TVA. erau de valoare mai mare de 10 euro si era un telefon si un PC smart box pt TV. am mai avut lucruri peste 10 euro dar nu s-au mai obosit sa le trimita la Tineretului. deci nu e o regula, depinde la sortare cum are chef persoana respectiva daca il trimite la vama sau nu.

    Reply
  7. Andrei

    In poza e pisica lui…Schrodinger ?! Cam asa e si cu Posta. 😉

    Reply
  8. VASILACHE

    as vrea sa se privatizeze posta romana si asa e de tot cacatul pacat ca ne umilim asa pt produsele noastre banii nostri ……

    Reply
  9. Gabi

    Deci sa va lamuresc eu cum sta treaba acum, luna august: astazi am ridicat un colet in valoare de 2 euro de la op 6 de pe vacaresti, doamna de acolo m-a avertizat intr-un mod amabil ca de acum inainte toate coletele care vin din afara le voi ridica din acel punct, nu vor mai venii la posta din cartier. “Chiar si pentru un surub veti venii aici”. Acum stau si ma gandesc, cine oare a gandit treaba asta si pentru ce ? Ca sa stam la cozi kilometrice? Ca sa cheltuim mai mult pe drum decat pe produsul in sine ? Wtf ??? Ce se va intampla mai departe ?

    Reply
  10. Gabi

    Mai important ar fi daca exista o baza legala in temeiul careia fac lucrul acesta. Cine le da voie sa schimbe regulile in functie de cum vor. Daca vrem sa depunem o plangere, sa se revina la modelul anterior de livrare cui trebuie sa ne adresam?

    Reply
  11. Lory

    Buna ! Si eu astept 12 colete de pe aliexpress .Mi-au venit 2 avize acasa ,altfel decat cele care le primeam de obicei (recomandate) si trebuie sa ajung sa le ridic de pe Calea Vacaresti,tinand cont ca locuiesc in zona de nord.Aveti idee daca se pot ridica coletele si de catre o alta persoana ? Exista posibilitatea sa iau mai multe odata ? Este foarte trist ce se intampla si cel mai probabil nu voi mai comanda si voi face si o reclamatie.Multumesc !

    Reply
  12. Maria

    Ordinul nr. 107.2/1007/11.08.2017 al Directorului Direcției Executivă Operațională Rareș Ionuț STANCIU (rares.stanciu@posta-romana.ro):

    “toate pachetele mici extracomunitare … indiferent de valoare bunurilor inscrisa pe declaratia vamala … sunt indrumate de BSI Bucuresti la oficiile postale cu asistenta vamala”

    Reply
  13. Ionut

    Sunt fantastici. Traim cu adevarat intr-o tara inapoiata mintal. Aplici aceasta regula, de a se ridica numai de la trei oficii postale (4, 5 si 6) din Bucuresti iar programul este nesimtit: 08:00-15:00 si 10:00-17:00 … cat de cretin si idiot poti fi sa faci una ca asta? Este la mintea cocosului ca se vor forma cozi, frustrari si nemultumiri … inadmisibil asa ceva!!!!

    Reply
  14. Dragos

    Salut,
    La fel si in cazul meu, am tot comandat maruntisuri din China (via Aliexpress) si trebuie sa le ridic de la Oficiul Postal 6 din Vacaresti. Inca nu mi-am facut curaj sa ma duc pana acolo, astept sa se stranga acolo si le ridic pe toate odata. Ma intreb cate zile le pastreaza Posta in custodie si ce se intampla cu coletele nerevendicate dupa o perioada de timp ?!

    Reply
    1. Ionut

      Salut,

      Sper sa ajung luni la ora 08:00, sa fiu acolo. Sper sa pot ridica si coletele ce nu sunt inca avizate dar in atara de atata timp.

      Toate cele bune.

    2. lory

      A fost prietenul meu acum ceva zile dar nu i s-a dat nimic,era o coada de vreo 50 de persoane.Se pare ca nu le poti ridica decat personal sau cineva de gradul 1 de rudenie(mama,tata,sora etc.).Le tine in custodie 30 zile din ce scrie pe aviz,sper sa nu mai fie alte costuri.Am doar 3 avize din 12…:( le ridic saptamana viitoare,poate mai vin si altele intre timp…

  15. dan

    In sibiu avem un sigur oficiu postal pt tot orasul de unde putem ridica coletele, program marti si miercuri 8-14. Pe langa cozile obisnuite etc, conform tracking number am colete ajunse in tara de 1 luna si nu mi-a venit instiintarea de la posta, nu stiu daca coletul e in oras sau a ramas blocat pe undeva pe drum de la intrarea in tara

    Reply
  16. Vali

    Din 23 mi-a intrat un colet in BSI. Posta Olandeza spune ca l-a predat din 17!!! De atunci astept… sa iasa din BSI.
    Nu astia de la Posta sunt tampiti. In fine, si eu sunt tampiti. Ideea este ca onor Guvernul are nevoie de bani din piatra seaca, asa ca Directia Vamilor din ANAF a zis…de unde sa mai stoarcem 3 lei? De la fraierii care isi iau ciurucuri din China. Aia care aduc Marfa cu TIR-ul fara taxe, nu-I problema, le dam si TVA inapoi.
    Deci cam asta este… control la vama sa mai ciupeasca niste lei… cativa de la unul, cativa de la altul… ei tb sa raporteze la Draqnea.

    Reply
  17. Alex

    Aceeasi problema o am si eu. Am 2 colete de la gearbest venite prin posta olandeza , au ajuns pe 16 , respectiv 17 la BSI Bucuresti si de atunci stau in prelucrare. Nimeni nu raspunde la telefon, nimeni nu stie nimic la oficiile Postei din cartier, am sunat zi de zi la ei si nu raspunde nimeni.

    Ciudat este ca alta comanda tot de la Gearbest ajunsa in tara pe 25 , a trecut pe la BSI in prelucrare , si a ajuns la oficiul Postei Romane din cartier in 2 zile .

    Reply
  18. fane miliardaru

    eu am comandat din china un produs de 2$, cam pe 1 august, cand l-am primit? cam pe 9 octombrie :)) sun la BSI, nimic, pauza, manca-i-ar pamantu’ cu vama lor cu tot, telefonu ala e montat undeva pe camp cred, sau prin desert, cine stie, dar in birou sigur nu e montat pentru ca nu raspunde nici moartea la el, beleaua e ca am comandat si alte chestii, deci chinul continua :)))

    Reply
  19. babe

    pe langa cozile mari in functie de noroc, trebuie sa mai stai la coada ca sa ti -l deschida? la oficiul postal de cartier nu il desfaceau. este suficient buletinul si avizul?

    Reply
  20. Alex

    Eu si acum astept un plic extern expediat din Olanda prin PostNL … am optat pt shipping fara track & trace si uninsurred. Au trecut 2 luni de cand a fost trimis sau nu de cei din olanda. Cert e ca mie mi-au ajuns toate scrisorile chiar daca au fost recomandate sau nu. Ce pot sa fac ? de asteptat am asteptat 2 luni … !?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: