Aveți geacă de puf? Este călduroasă?

By | December 23, 2016

Şi eu și Alice ne căutăm câte o geacă de puf un pic mai lungă pentru iarnă și ieșirile la munte. Ştiu că acea căptușeală cu puf ar trebui să fie foarte călduroasă. Însă când le văd atât de subțiri și atât de ușoare, parcă mintea mea refuză să creadă.

Cei care le laudă spun că ai putea să le porți până la -20 de grade doar cu un tricou sau cu o cămașă subțire pe dedesubt. Cam așa am vrea și noi, să o putem purta cu ceva subțire pe dedesubt, și când mergem la munte să mai punem un pulover și gata.

Însă în magazin nu prea îți poți da seama de cât de călduroasă este. Şi nu aș vrea să le cumpărăm și apoi să constatăm că sunt la fel ca o altă geacă normală. Voi aveți geci de puf pentru iarnă? Dacă da, sunt călduroase? De unde le-ați luat?

geacă de puf

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

14 comentarii la “Aveți geacă de puf? Este călduroasă?

  1. un muc

    am una bucată geacă de puf de la CMP luată de la Peak&Clopembrug. Două observații:
    – iese puful din ea.
    – dacă o port doar cu tricou, la -5 grade, este ok; dacă o port cu pulover la aceeași temperatură, mi-e frig.

    Reply
    1. Revo Post author

      Interesant ce spui. Şi eu am o geacă de la Puma cu o bandă pe direcția coloanei (Warm Cell Technology scrie pe ea). Mi se întâmplă același lucru. Dacă o port cu un tricou sau cu o cămașă mi-e foarte cald, dacă o port cu un pulover la aceeași temperatură, mi-e frig. Credeam că doar mi s-a părut.

  2. Dan

    Daca geaca vine la pachet si cu o sticla de coniac, atunci situatia este rezolvata si frigul combatut.

    Reply
  3. G

    Hello.
    Si din a mea iese puful.( e suparator ca ramane pe hainele de sub geaca) Si a costat destul.
    In rest de calduroasa e calduroasa.

    Reply
  4. Catalina

    Am si eu una de la Kappa luată acum vreo 6 ani. iese puf din ea, dar puțin spre deloc.eu o port pana la -3 grade, cand prefer geaca lunga pana la genunchi.

    Reply
  5. Vlad

    Marius, da sunt calduroase, dar iese pufu. Mare atentie la ce puf are. Pinguin, gasca, rata chestii din astea care chiar tin de cald sunt f bune dar si scumpe. Craciun fericit, apropo! 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Crăciun Fericit! Deja m-am cam dezumflat dacă toată lumea zice că iese puful din ea 🙁

    1. Revo Post author

      Grea? În niciun caz, au 300, max 500 gr. Tocmai din cauza asta îmi plac. Iar chestia cu layered clothing sună bine în teorie, dar în practică, de lene, aș muri de cald până aș da eu un strat jos.

  6. Gabriela

    Eu am o vesta cu puf care tine de cald dar fiind vesta timpul ei e limitat, o geaca cu puf care e super ok și pot sa o port pana la minus multe grade dar nu se compara cu o geaca termică pt schi . Geaca cu puf când o cumperi sa o pipăi bine sa vezi dacă puful a fost băgat cu tot cu partea ascuțiți a penei , dacă are partea aia normal ca o sa iasă puful , dacă nu înțeapă și o speli in săculeț pt sutiene și cu 1-2 mingii de tenis in cuva sa nu se strângă tot puful intr’un loc nu o sa ai probleme cu ea .:)

    Reply
  7. Marius

    Intr-o vreme citeam blogul celor de la https://www.proalpin.ro/ … prezentau ei acolo tot felul de haine. Poate arunci o privire! Sincer, mie mi se pareau super hainele, doar ca preturile sunt cam mari, mai ales daca iei in calcul sa cumperi mai multe “piese” de echipament.

    Reply
  8. doru

    Eu am o geaca scurta, cu puf, de doi ani. E foarte usoara si NU iese puful. Mi’a comandat’o sotia de pe un site, de black friday. Este asa de calduroasa de nu am purtat’o niciodata cu pulover pe dedesubt. Toata lumea are impresia ca bravez, cand o porta pe frig, dar chiar este calduroasa.

    Reply
  9. Ariel

    Am vesta si geaca de puf. Ambele tin foarte cald si nu iese deloc puf din ele. Una e din Lidl, alta direct din DE. Sotia are in plus si geaca pana la genunchi, tot Lidl, si fără sa piarda deloc puf.

    Atentie mare la puf, pene si sintetic. Puful adevărat nu are cum sa iasă, penele da.

    Din experienta, “la munte” ce vreti voi noi nu ajuta prea mult. Gecile sunt călduroase, dar nu sunt gândite pt iarna. Eu purtam la 0 grade fără probleme, dar trebuie sa fii activ, sa te misti. Când începe sa adie vântul mai tare, îl simti ca trece prin geaca si senzatia de caldura dispare.

    Cea mai buna combinatie e o vesta cu puf si deasupra un softshell, eventual captusit ala cu un fleece pe interior si gluga. Eu zic sa încerci Decathlon si acolo poti returna hainele daca ulterior ai obiectiuni. Daca vrei branding gen Tommy, Columbia, etc, cam atunci cu banii aiurea.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: