Cameră video auto Xiaomi mijia versus vechiul model

By | April 20, 2018

Aveam nevoie de o cameră video auto ieftină, ca să-l conving pe tatăl meu să nu-i fie teamă s-o lase în parbriz tot timpul. I-am cumpărat o cameră Xiaomi mijia, pentru că eu am prima versiune, care filmează bine și rezistă admirabil de vreo trei ani în parbriz.

Specificațiile pentru Xiaomi mijia:

  • Filmează 1080p cu f/1.8, unghi de 160 grade;
  • Senzor SONY IMX323;
  • Are auto power on, loop și emergency recording;
  • Display 3″, microfon, accelerometru, WiFi;
  • Costă 50-55$ de pe GearBest

Nu-mi pasă că meniul este în limba chineză, la fel este și la a mea. După ce o pui prima dată în parbriz nu mai ai nevoie să schimbi nimic la ea, niciodată. Plus că meniul se găsește tradus pe GearBest.

Singurul lucru care îmi place la Xiaomi mijia spre deosebire de a mea este culoarea neagră. În rest, mi se pare că nu stă foarte bine în clips. Tatăl meu s-a plâns că i-a căzut de vreo 2-3 ori în mers. Nu din ventuză, ci din clips.

Legat de interfață, nu-mi plac nici acele butoane touch. Mereu apăs deasupra lor, crezând că tot display-ul este touch. Mai bune sunt cele fizice de la a mea. Nu am găsit de unde să scot watermark-ul și nici de unde să modific rezoluția filmării. Aparent, nici la a mea nu se poate modifica rezoluția.

În rest, filmează decent pentru fabulosul ei preț. Însă, în ciuda faptului că are senzor Sony, mi se pare că filmează mai prost decât vechiul model. Parcă se disting mai greu numerele de înmatriculare.

În concluzie, dacă aveți de ales între cele două, părerea mea este că mai bine luați modelul vechi. Și dacă vreți s-o comandați de pe GearBest, să vedeți în ce toane mai este Poșta Română.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Cameră video auto Xiaomi mijia versus vechiul model

  1. Calin

    …Incercati una tip Oglinda retrovizoare … se aplica peste cea existenta .
    Display 4.3 … unghi filmare 170 !!! … si optional si cam video marsarier ( asta necesita montaj specializat ) … aprox 30 USD pe ali… plus inca vreo 5 daca gasiti optiunea PostNL

    Reply

Spune-ți și tu părerea: