Cât crezi că ai rezista fără smartphone?

By | December 21, 2015

Smartphone-ul începe să îl înlocuiască încet dar sigur, iar spre deosebire de computer, telefonul are marele avantaj că este mult mai personal, nu trebuie să îl împarţi cu nimeni. Ştiu că în anul 2005 îmi dojeneam un prieten pentru că a ales să-şi cumpere un telefon, un Sony Ericsson K750i, deşi nu avea încă PC. Mie mi se părea de neconceput să ai atâţia bani şi să îţi cumperi un telefon înainte să ai computer. Acum polii sunt inversaţi.

Câţi dintre noi nu avem telefon mai scump decât laptopul? Am prieteni care ţin laptopul pe post de bibelou şi care folosesc exclusiv telefonul. S-a întâmplat să treacă zile fără să aveţi chef să deschideţi PC-ul? Sunt covins. Dar vă puteţi gândi când a fost ultima dată când nu v-aţi atins de telefon pentru o zi întreagă? Eu nu. Chiar şi în vacanţă, pe vârful muntelui, unde nu aveam semnal, tot îl mai aprindeam din reflex încercând să storc ceva de la el.

Problema este că pe măsură ce devenim din ce în ce în ce mai dependenţi de el, pe atât ne este mai greu să ne lipsim de telefon. Eu fac poze cu el, filmez, editez pozele, iau notiţe, scriu articole întregi în Evernote pe care apoi le periez şi le public aici, îmi organizez activităţile pentru ziua următoare şi îmi pun remindere pentru diverse evenimente la care trebuie să particip, Îl folosesc pe post de lanternă, ceas deşteptător, telecomandă, navigaţie, termometru, pedometru, calendar şi player muzical.

În aceste condiţii, un drum cu telefonul până în service devine un coşmar. Cum să stai două săptămâni fără toate aceste funcţii? Cunosc oameni care au preferat să rămână cu telefonul parţial defect pentru că nu s-au îndurat să renunţe la el pentru două săptămâni.

Pornind de la această premisă, Media Galaxy lansează astăzi “Telefon la schimb“, un serviciu unic pe piaţă. Pentru a oferi clienţilor cât mai mult confort, aceştia vor primi un telefon la schimb pe parcursul servisării dispozitivului propriu. Reparaţia telefonului nu va dura mai mult de 15 zile calendaristice, iar telefoanele primite la schimb vor fi tot smartphone-uri, fără a se face o diferenţiere în funcţie de dispozitivul adus în service.

Serviciul mi se pare de bun augur şi din alt punct de vedere. Pe lângă faptul că nu rămâi fără telefon două săptămâni, ai şi posibilitatea de a testa un dispozitiv nou şi de a şti mai multe despre un brand pe care poate altfel nu ai fi avut curaj să-l încerci. Cel puţin pentru mine, care-mi ţin pozele, contactele şi notiţele în cloud, telefonul la schimb ar rezolva singura problemă care mai există. Şi poate cine ştie, aş ajunge chiar să mă bucur că pot testa un telefon nou, aşa cum o fac pentru review-uri.

Acest articol face parte din campania de promovare a serviciului “Telefon la Schimb” de la Media Galaxy.

14 comentarii la: “Cât crezi că ai rezista fără smartphone?

 1. vlad

  Laptop nu am avut vreodata. Dar pe desktop-ul actual am dat ~3500lei fara periferice si pe S4 ~1000lei.

  Am avut S4-ul in service 2 sapt si a fost naspa rau cu Acer-ul ala vechi. Imi venea sa il pocnesc zilnic.

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, dar oare zilele în care foloseşti telefonul le depăşesc pe cele în care foloseşti desktopul?

  2. Vlad

   Sunt un caz mai aparte. Dupa cum stii la mine, mu-ul e mereu pornit :))

   Telefonul il folosesc zilnic, calculatorul nu (cel putin cand sunt in concediu e si el)

 2. razorsbk

  K750i avea cea mai buna camera la vremea aia. isi luasem un prieten si nu imi venea sa cred ce poze poate sa scoata, il ajuta foarte mult ca avea blitz xenon.

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, dar tovarăşul nu avea pe ce să le vadă mai mari. Cunoaştem calitatea, eu aveam un k700i şi cam lăcrimam după un k750i 😀

 3. Mihai

  Iar eu am avut un W810i de la Orange la un abonament cu optiune de net nelimitat la 4 Euro 🙂 Va dati seama ca nu depaseam 500 Mb/luna prin 2G. La capitolul poze in schimb, cred ca a avut cea mai buna camera de 2 Megapixeli pe care am vazut-o.

  Reply
  1. Revo Post author

   Tatăl meu a avut un W810i. Şi acum îl mai folosesc eu când vine vorba de activităţi mai dure. Şi sunetul este senzaţional.

  2. Mihai

   De sunet uitasem. Au fost cele mai tari casti inEar pe care le-am avut, iar telefonul scotea un sunet senzational (cu mult bass cum imi place mie).
   La capitolul rezistenta bag mana in foc ca bate orice model de la Nokia 🙂 L-am scapat de la 5-6 m direct pe ciment. S-a desfacut in 3, l-am asamblat (clipsuri) si nu se cunostea ca a cazut. A mai mers vreo 2 ani

 4. Mihai

  Comentariul de mai sus trebuia sa fie reply la “razorsbk”.
  Revenind la intrebarea din titlu. As rezista, de rezistat, dar as prefera sa nu. Ultima oara cand am avut telefonul defect mi-a dat un amic imprumut un LG G2 Flex. Era mai bun decat al meu asa ca m-am bucurat de experienta cat timp l-am avut defectpe al meu.
  Si eu imi tin tot in cloud si imi este foarte usor sa resetez telefonul (daca mi se pare ca nu mai raspunde cum trebuie) sau sa il inlocuiesc cu unul nou.
  Din cate stiu (Este posibil sa ma insel si oricum am vazut ca dadeau doar “feature phone”) Orange ofera un astfelde serviciu prin Care Center la predarea telefonului defect in service.

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, şi Orange fac asta, dar dintre magazinele online/offline doar Media Galaxy as far as I know.

 5. Dan Pavelescu

  Eu probabil sunt un fel de Gică Contra – comparativ cu Marius. Urăsc telefonul și în general toate jucăriile portabile. Din punctul meu de vedere, telefonul e telefon (e drept, util când ești departe de computer, util să faci o poză “la minut”, util că-l poți folosi ca lanternă), laptop-ul e doar pentru deplasări, iar instrumentul de bază rămâne PC-ul. Unu’ din ăla țeapăn, old school, de neam prost 🙂 Cele jdemii de funcții alte telefoanelor, brățărilor dăjtepte, a ceasurilor și mai deștepte – mă lasă rece. Probabil că Marius citește dezamăgit ce am scris și își spune în gând că sunt bătrân și gras 🙂

  Reply
  1. Revo Post author

   Nu, nici eu n-am zis că iubesc să fac toate lucrurile de pe telefon. Ba chiar mi-e silă să scriu sau să formatez un text mai lung. În continuare folosesc laptopul foarte des, dar devenim o specie pe cale de dispariţie. Sper că într-o zi va fi mai uşor să folosim smartphone-ul, îmi place foarte mult ce face Continuum de la Microsoft. Cât despre gadgeturi … ce pot să zic, eu tocmai mi-am cumpărat becuri şi lumânări cu bluetooth 🙂

Ce părere ai?