Câteva idei despre afiliere și Black Friday 2015 în România

By | October 21, 2015

În primul rând, când este Black Friday 2015 în România? Eu aș paria pe 20 noiembrie 2015 și cu încă o ediție mai slabă, pe 27 noiembrie 2015. eMAG, cei care decid de obicei data, nu au spus nimic, iar celelalte magazine, prea mici ca să poată impună data, stau cuminți și așteaptă liderul să facă primul pas.

Profit de această ocazie pentru a vă avertiza că a rămas mai puțin de o lună și că ar fi bine să puneți niște bani deoparte. Oricât s-ar polemiza pe subiectul prețurilor umflate,sunt de părere că nu vă mai întâlniți tot restul anului cu oferte ca de Black Friday.

Eu sunt într-un impas și nu știu dacă nu cumva voi schimba un pic strategia anul acesta. Dacă în anii trecuți m-am concentrat pe o listă cu toate magazinele care au oferte, din toate colțurile obscure ale internetului, anul acesta cred că voi face o listă doar cu magazinele care merită.

Mai multe magazine online au anunțat că vor micșora comisioanele pentru afiliați, ba unele chiar că renunță complet la afiliere de Black Friday. Probabil că cele care au renunțat la sistemul de afiliere consideră că nu mai au nevoie de reclamă, așa că nu le voi promova. Sunt în dubii și în privința celor care micșorează comisioanele. Dacă le-aș elimina și pe acelea, lista ar deveni foarte scurtă. Însă cu procente de 1% pe IT&C am câștigat anul trecut de Black Friday cât câștigam oricum într-o lună mai bună din an, așa că nu știu dacă merită efortul de a sta treaz o noapte întreagă.

Spun că sunt în impas pentru că pe de-o parte îmi doresc să ofer cititorilor informații cât mai complete, pe de alta nu-mi place să fiu luat de prost. Online-ul a fost cel mai important driver al ideii de Black Friday, iar acum, când conceptul a ajuns la maturitate, magazinele s-au văzut cu sacii în căruță și încearcă să taie mâna care i-a hrănit.

Problema este că așa cum celelalte magazine mai mici nu pot decide data pentru Black Friday, nici eu nu sunt un blogger/afiliat în postura de a face mari ecouri în acest sistem. Atât timp cât bloggerii și afiliații mari se complac, magazinele vor tăia în continuare din comisioane și cine știe, poate la anul vom ajunge să le plătim noi un comision, pentru că ne permit să scriem pe blogurile noastre despre ei.

Alte articole bune pe această temă sunt scrise de: Dragoș, Vali și Cristi – care este de partea cealaltă a baricadei și totuși nu susține micșorarea comisioanelor.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Câteva idei despre afiliere și Black Friday 2015 în România

  1. sunshine64sm

    Asta chiar că e bună de tot, cică “când este Black Friday 2015 în România?” sau la modul general “când este Black Friday în România”. Acuma nu vreau să mă consider mare astrolog sau ghicitor în stele, ci numai vreu a va spune o părere personală, și anume aș începe să menționez că Black Friday este o sărbătoare, este o sărbătoare tradițională, avînd o vechime de 4 ani. Da, în epoca modernă a calculatoarelor 4 ani echivalează deja cu tradiția. Mai departe, cu ocazia acestei sărbători care totuși lipsește din calendar, cu această ocazie se practică cele mai de groază reduceri, se practică reduceri halucinante, aberante, fantastice, exagerate, reduceri cum vreți voi. Păi dacă o să va uitați la prețurile de azi, cînd mai este o lună pînă la deschiderea sărbătorii, veți rămîne speriați că prețurile sînt aceleași, numai reclamele idioate sînt mai multe, mult mai multe, exagerat de multe, aberant de multe, atît de multe încît reușesc să te prostească cu prețurile rămase practic neschimbate și să te facă să crezi că de fapt prețurile au fost “reduse”. Mdea, oare cine altcineva să le mai creadă pe astea decît fraierii, cei care chiar pun botul la reclame și care chiar cumpără ca fraierii, pentru ca să respecte tradiția, așa cere sărbătoarea lor, pentru că au și fraierii dreptul să aibe sărbătoarea lor, sărbătoarea tradițională de Black Fraieriday. Spor la cumpărături !

    Reply
  2. cristian

    sunshine64sm: ai scris enorm si pe langa subiect. BF este in ultima vineri a lunii noiembrie, in mod oficial, dar in Romania a fost “mutata” un pic fortat cu o saptamana mai devreme in primul rand din cauza minivacantei de 1 decembrie, cand invariabil se mai acorda vreo zi libera. De ex acum 1 dec este marti si este zi libera, luni, 30 noiembrie este Sf. Andrei, din nou zi libera. Aceste zile libere impiedica livrarile ( lumea e plecata, cheltuie banii in vacanta, etc. )

    Reply

Spune-ți și tu părerea: