Ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut la Bucharest Street Food Festival

By | September 11, 2017

Am fost în două reprize anul acesta la Bucharest Street Food Festival. Sâmbătă între 7 pm şi 9 pm şi duminică de la 12 până pe la 15.30. M-a bucurat amploarea festivalului şi faptul că l-am putut folosi ca pretext ca să ne întâlnim cu mai mulţi prieteni.

Ce mi-a plăcut?

Porc ‘n’ pită de la MEATic Restaurant al lui Adi Hădean a fost cel mai gustos preparat pe care l-am testat de acolo. Nu l-am prins la Untold şi voiam să văd dacă sandwich-ul este într-adevăr bun sau dacă este propulsat doar de renumele lui Adi. Mi s-a părut într-adevăr bun şi bine dozat în raport cu preţul, cât să-ţi permită să mai încerci şi altceva.

Frigăruile de berbecuţ de la Arrosticini au fost din nou foarte bune. Le-am gustat prima dată la Summer Well şi cred că le vom mai tot “gusta” de acum încolo. Un preparat în care toată frumuseţea stă în simplitatea cărnii gătite aşa cum trebuie.

Cârnaţii de la Bătrânu’ Sas arătau spectaculos, dar toate au şi o limită. I-au încercat nişte prieteni, eu am zis să-i las pentru altă ocazie.

Dacă aş mai fi avut loc, aş mai fi încercat şi un sandwich Cubano de la Cubano. Din nou, îi trecem la categoria “to be continued…

Ce nu mi-a plăcut?

Taxă de intrare. Şi am văzut că cele mai multe persoane s-au plâns de asta. Înţeleg că de banii ăştia se asigură pază, personal care goleşte din când în când coşurile de gunoi şamd. Dar în acelaşi timp, pentru mine nu rentează. Practic dau bani, ca să am privilegiul să stau la coadă să dau alţi bani? Aş putea să mă duc oricând în restul timpului la aceste food truck-uri.

Eram şi mai înverşunat împotriva acestei taxe de intrare, însă un cititor de-al lui Radu are un punct de vedere bun. Dacă n-ar fi fost această taxă de intrare, s-ar fi umplut de gură-cască. În acelaşi timp, un alt cititor de-al lui are o idee şi mai bună. Să ţi se încarce cardul cu aceeaşi sumă de bani pe care ai plătit-o pentru taxa de acces.

Lipsa berii artizanale. Al doilea lucru de care s-a plâns toată lumea. Am avut de ales doar între câteva beri la sticlă sau la draft (Timişoreana, Azuga, Grolsch, Ursus). Am băut o Timişoreana Nepasteurizată, dar de-asta pot bea şi acasă. Am dus dorul unui IPA după un burger sățios.

Apropo, o apă Bucovina la 0.5 l costa 7 lei. Cred că este varianta “gourmet” a aceleiaşi sticle de apă care la supermarket costă 1.5 lei. Nu am înţeles exact de ce avea un preţ de patru ori mai mare decât la magazin.

Prea puține mese. Aici am fost pregătiți, am venit cu păturica de acasă. Dar parcă prea puține mese. Mi s-au părut mai multe la BurgerFest. Oricum, per total, mai frumoasă atmosfera de la Verde Stop Arena, păcat că spaţiul nu este destul de generos acolo.

Cozi prea mari. Aici nu este vina nimănui. Au fost foarte mult food truck-uri și totuşi apetitul bucureştenilor a fost mai mare. Doar că din cauza aglomerație ajungi să comanzi de unde este mai scurtă perioada de așteptare, nu de unde îți dorești.

Cam atât despre această ediţie de BFF. Mă bucur că am avut ocazia să mai petrecem o zi de vară în natură. Mai multe impresii puteţi citi şi la Radu, care a prins şi îngheţată thailandeză. Norocosul!

Ce părere ai?