Ce-o scrie aici ?

By | August 3, 2011

Saptamana trecuta eram in fata la magazinul Obor. Se apropie de noi o femeie cu un copil in carucior (țiganca pana in 30 de ani, relativ decent imbracata si curata). Credeam ca vrea bani sau sa-mi propuna vreo combinatie d-aia cu iphoane sau lanturi de haur asa ca am privit-o din start dubios. In schimb ea ne intreaba politicos: “Nu va suparati ca va deranjez, ce scrie acolo? Ca eu nu stiu sa citesc. E Flanco ?”. I-am confirmat si a plecat.

Cand am invatat in clasa I sa fac primele legaturi intre litere stiu ca i-am inebunit pe ai mei. Citeam ce scrie pe toate ambalajele, toate firmele luminoase, toate prostiile. Daca ma scoteau la plimbare ajungeau acasa obositi. Chiar citeam tot ce vedeam (bine ca nu erau sex-shopurile la moda atunci).

Si ma gandeam cum o fi sa ai 30 de ani si sa nu stii sa citesti? La cate lucruri nu ai acces. Trecand peste facturile pe care nu le-ai intelege, scrisori, ofertele de la magazine primite in cutia postala. Cred ca un astfel de om ar trebui sa aiba o memorie vizuala exceptionala si o incredere oarba in cei din jur.

Si totusi in România, anul 2011, exista oameni care nu stiu sa citeasca… Incearca sa le explici lor ce e mai bine pentru viitorul tarii ..

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Ce-o scrie aici ?

Spune-ți și tu părerea: