Ce plugin de backup folosiți pentru blog? :)

By | March 15, 2017

Azi noapte un hacker și-a bătut joc de o companie de hosting din România. Namebox.ro a rămas fără toate serverele și fără backup-urile clienților (dacă backup-urile au existat). Înțeleg că printre clienți sunt și mulți bloggeri.

Bineînțeles, majoritatea clienților nu aveau nici ei backup. Ce mi se pare îngrijorător este că după ce au pățit-o, mulți dintre ei nu vor să se învețe minte. Foarte mulți întreabă: “unde să ne ducem în altă parte cu hostingul?”. Eu m-aș fi întrebat în primul rând cum să îmi fac backup de acum încolo. Pentru că nimeni nu îți poate garanta că în altă parte nu vei păți la fel.

Am pățit-o și eu în octombrie anul trecut, dar probabil cititorii nu au observat. Celor de la server.ro le-a căzut un cluster cu servere pe care se afla și revoblogul. Am avut un pic de downtime, dar mai nasol a fost că după ce au făcut rollback am rămas fără ultimele două articole de pe blog. Din fericire, aveam și eu backup în Dropbox-ul meu. Nu a fost nevoie să-l folosesc pentru că a fost mai rapid să recuperez cele două articole cu Google Cache.

Revenind, eu folosesc BackWPup, care îmi face în fiecare zi o arhivă pe care mi-o salvează în Dropbox. Problema este că nu pun prea mare bază pe acest plugin. Arhiva are doar 26 Mb, deși am bifat să îmi salveze:

Job tasks
Database backup
File backup
WordPress XML export
Installed plugins list
Check database tables

Pe lângă asta, a început să dea și tot felul de erori pe care nu le înțeleg:

WARNING: ZipArchive::close(): Write error: Disk quota exceeded
ERROR: ZIP archive cannot be closed correctly
WARNING: XML ERROR (1): internal error: Huge input lookup
WARNING: Job finished with warnings in 51 seconds. Please resolve them for correct execution.

Nu știu la ce disk quota se referă, pentru că eu am destul spațiu și pe server și în dropbox. Am încercat să le rezolv și pe celelalte și nu am avut succes. Plus că erorile sunt aleatorii, uneori nu apar. Ca o consecință a faptului că nu am încredere în plugin, rezolv treaba băbește. Periodic fac și eu un backup manual.

Așa că în lumina evenimentelor recente voiam să vă întreb: voi ce plugin de backup folosiți voi? 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Ce plugin de backup folosiți pentru blog? :)

  1. Leonard Neamțu

    Eu unul caut ceva care să îmi salveze în OneDrive, că am spațiu destul acolo. Any tips?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: