Controlorii ratb au Nexus

By | February 4, 2013

Dacă v-a prins controlul în ratb și ați luat amendă, pun pariu că muriți de nerăbdare să știți ce telefon au controlorii care v-au dat sentința. Eu încă nu l-am văzut în exercițiul funcțiunii dar am aflat că au primit de la conducere câteva bucăți ca să-i ajute “să se camufleze mai bine”.

Astăzi mi-a cerut biletul un controlor cu pantaloni gri de trening, geacă maro și fes mov cu dungi roz. S-a cam dus mitul cu “dacă e îmbrăcat tot în negru și are o geantă mai mare coborâm”. Pe tipul de azi l-aș fi luat drept orice, dar nu controlor. Chiar și asa, ratb, pentru un camuflaj mai bun eu recomand ori o pungă de semințe ori “leucoplast cu rivanol, 3 la 1 leu, șervețele parfumate, 3 la un leu ..”.

Întorcându-ne la telefon, mi-a cam pierit avântul de fanboy Nexus acum că am telefon de controlor. Mă consolez măcar cu gândul că nu folosesc același model ca al meu. Ei folosesc Galaxy Nexus. Software-ul cu care te amendează a fost făcut tot de UTI, evident, singura companie care a participat la licitație. Or fi câștigat-o greu ?

Ce tare sună asta:

Pentru amortizarea investiției totale într-un astfel de smartphone, incluzând TVA-ul, trebuie aplicate cel puțin 140 de amenzi, în valoare de 50 lei.

Hai băieți, la produs … v-a luat tata smartphone!

 

sursa

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Controlorii ratb au Nexus

  1. marmotix

    Stii ce ar fi tare?…Sa le fure baietii telefoanele controlorilor cand asteapta in statie sau in aglomeratia din autobuz si sa gasesti a doua zi anunt : “Vand Galaxy Nexus – codat RATB” :))

    Reply
  2. krossfire

    E de cateva luni treaba si mi se pare ok in principiu. Smartphone-ul e luat pentru sistemul NFC (Near Field Communication) inclus, sistem cu care poti citi cardurile. E singurul telefon decent cu Android stock care sa aiba si NFC (restul, precum Xperia P-ul meu, au propriile “loaders” peste Androidul de baza si nu sunt chiar ok pentru a le intorduce in circuitul public). Fara aplicatia lor criptata, poti citi datele de baza ale cardului cu orice telefon NFC (memorie, producator, tip, spatiu ocupat…nu vei putea insa decoda informatia).

    Reply
  3. revo Post author

    Da, marele avantaj al nexusului este ca Google face release la sursa. Cand scanez cardul cu telefonul meu imi zice doar “unknown”. Ma gandesc … ce o sa se intample cand o sa leak-uiasca cineva aplicatia cu care-si face treaba ratb-ul ? 😀

    Reply
  4. nicubunu

    propun sa ni se implanteze un cip rfid si in felul asta nici nu mai e nevoie sa avem abonemante: ne suim in tramvai, tramvaiul ne citeste cip-ul si ne scade pretul calatoriei direct de pe card. sau daca nu ii place de noi, ne scade direct amenda.

    Reply
    1. revo Post author

      Pai eu vroiam sa dizolv cardul ratb si sa pun rfid-ul in carcasa telefonului. Doar ca mi-am dat seama ca nu as putea sa-l mai reincarc :))

    2. revo Post author

      Mai greu la mine ca eu imi fac d-ala de student. Trebuie sa prezint documentele la control

Spune-ți și tu părerea: