Cum alegi ușile astfel încât să se potrivească cu mobila?

By | March 13, 2018

Am și eu o întrebare. Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă te apuci de o renovare generală este să alegi ușile, pentru că ele vor fi montate primele. Dar dacă nu știi încă ce culoare va avea mobila sau cum va arăta, cum alegi culoarea ușilor?

Mai mult decât atât, cu siguranță nu va fi aceeași mobilă în toate camerele, așa că nu știu cât contează alegerea ușilor în funcție de mobilă. Adică cel mult le poți alege să se potrivească cu mobila dintr-o cameră, hai două. Dar cu celelate ce faci, că nu poți să ai uși de mai multe culori prin casă.

Noi ne gândeam să le alegem să fie în ton cu parchetul, pe care îl avem deja și care va fi singura variabilă constantă prin toate camerele. Din ce am cercetat până acum, am găsit o culoare un pic mai deschisă decât parchetul. Accacia light se numește.

 

Având în vedere că toți pereții vor fi albi, ne-am gândit că nici nu vor contrasta și că ar trebui să deschidă vizual spațiul.

Voi cum ați procedat? Există vreun set de reguli?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cum alegi ușile astfel încât să se potrivească cu mobila?

  1. Dan Pavelescu

    Tu ai zis-o.. singurele chestii comune și bine stabilite sunt culorile parchetului si a pereților. De regulă, se alege culoarea parchetului pentru că se “continuă” în mod direct cu ușa. Poți alege o culoare în ton, una complementară sau una contrastantă, în funcție de gust. Când alegi modelul ușii trebuie să mai ții seama și de mobila pe care ți-o vei lua – una de tip modern (pe care o urăsc) din pal lucios sau furniruit, sau o mobilă pentru bătrâni ca mine din lemn masiv (eu iubesc mobila din nuc). Te-aș sfătui să mergi la o firmă de specialitate, de ex. Porta Doors, să vezi marfa cu ochii tăi, să vezi un paletar de culori, să ceri un sfat direct acolo. Dar asta după ce te hotărăști ce mobilă iei – stil modern sau clasic.

    Reply
  2. sirneo

    Alege o culoare mai inchisa decat parchetul, o sa se vada naspa daca usile sunt mai deschise ca si culoare sau alege unele albe care sigur se potrivesc cu orice si avand in vedere ca ai si peretii albi vor da bine

    Reply
    1. Revo Post author

      Cu alb nu e ok, că dacă pe viitor vom avea un junior, poate se trezește că are chef de desenat. De ce zici că se vor vedea nasol dacă-s mai deschise decât parchetul?

  3. Mihai Vasilescu

    Tine cont de culoarea parchetului. Daca aveti un high level plan legat de stilul in care vreti sa mobilati( minimalist, scandinav, industrial etc) cu atat mai mult ajuta.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: