Cum s-a viralizat lista mea cu realizările lui Cioloș. Şi cum mulți nu știu că eu am scris-o

By | December 19, 2016

Dacă ați văzut postat de cineva pe Facebook o listă în care sunt enumerat realizările Guvernului Cioloș și i-ați dat share, felicitări! Tocmai ați dat share unei postări inspirată dintr-un articol postat de mine pe blog în urmă cu o săptămână.

Sâmbătă, înainte de alegeri, m-am apucat să scriu un articol despre realizările Guvernului Cioloș. Ca să-l scriu, am citit știri despre Guvern timp de nouă luni și am salvat link-urile relevante. Nu am pretenția că am putut să țin pasul cu toate realizările. Am făcut lista pentru că am presimțit de atunci că vom ajunge în punctul în care vechea gardă de politicieni va încerca să-i terfelească imaginea de om integru și să-i minimizeze reușitele.

Am terminat articolul pe la 2 noaptea, l-am programat pentru a doua zi dimineața și am fugit la somn. În ziua publicării, articolul a avut vreo 500 de vizualizări și parcă 100 de like-uri și share-uri. A doua zi cineva l-a postat cu tot cu sursă în comentariul unui articol de pe Hotnews:

ciolos-revoblog

Şi de aici lucrurile au luat amploare. Daniel Lică a copiat lista din comentariul de pe Hotnews și a distribuit-o pe Facebook, dar fără să includă sursa. Din păcate (pentru mine), postarea ajunsese deja pe la 1.500 de like-uri și 2.000 de share-uri, până când Daniel a primit mesajul meu, în urma căruia a editat postarea și a adăugat articolul meu ca sursă de inspirație.

În paralel, Florian Georgescu a preluat lista lui Daniel, a îmbunătățit-o, dar i-o atribuie tot lui, evident. Are acum vreo 5.000 de like-uri și peste 6.000 de share-uri la postare. I-am dat un mesaj omului și i-am spus că ar fi frumos să menționeze și sursa, dar nu s-a obosit. Am văzut foarte mulți oameni din lista mea de prieteni distribuind această postare, fără să aibă habar că ar fi putut să citească de mult articolul la mine pe blog.

Ulterior postarea tipului a mai fost preluată de multe alte bloguri și site-uri de știri, în diverse forme. Unele site-uri i-o atribuie lui în întregime, alții m-au menționat și pe mine (mulțumesc!). Lista a avut efectul unui bulgăre de zăpadă pe internet. Fiecare a citit, a mai adăugat 2-3 rânduri și a dat-o mai departe. Nu mi se pare ok să mi se atribuie mie tot creditul, dar mi s-ar fi părut corect măcar să fie menționat și blogul meu. E urât când munca ta este atribuită în întregime altuia.

Şi acum, revenind la subiectul de la care a pornit această listă. Păcat că s-a viralizat atât de târziu. Însă chiar și dacă era pe val cu o săptămână sau două în urmă, tot nu cred că ar fi contat. Am urmărit reacțiile peste tot pe unde am descoperit-o.

Ce comisie de tăiat hârtii? Ce eliminat copii legalizate? Ce autorizații de construcție pentru autostrăzi? Ce bani pentru șomerii care vor să muncească?! Nu contează că lista este mai lungă decât pot număra unii pe degete. Nimic din toate acestea nu contează! Singurul lucru care contează pentru unii este minciuna cu Soroș și Cioloș. Atât. Aici s-a blocat România.

Nu contează nici măcar că unii dintre ei nu știu cine este Soroș, dacă-i iei la bani mărunți.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Cum s-a viralizat lista mea cu realizările lui Cioloș. Şi cum mulți nu știu că eu am scris-o

  1. Mihai

    Am văzut și eu articolul la Cetin cu sursa Georgescu. Am comentat și am zis că am văzut lista la tine cu tot cu surse, iar mai târziu am observat că sursa lui Arhi nu mai era Georgescu ci blogul tau – inițial am crezut că am comentat aiurea, dar acum îmi dau seama că a editat textul după. Mi se părea aiurea oricum scuza lui Georgescu cu indicarea sursei.
    În orice caz, lista sau orice argument logic nu ar convinge electoratul care urmărește Antena 3. Spălarea pe creier făcută de televiziune în atâția ani nu cred că este reversibilă.
    Cred că soluția ar fi că cineva sa cumpere Antena 3 cu tot cu realizatori și să transmită mesaje corecte să învingă PSD-ul cu propriile arme – asta ar fi un scenariu bun de SF 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Postarea lui Florin, cu “mi se cer surse” este așa dinainte să îl rog eu să includă și sursa originală. El practic a dat sursa, doar că el credea că sursa este Daniel Lică. Iar Daniel a modificat apoi și m-a adăugat pe mine sursă, dar deja se preluase așa. E un fel de telenovelă 🙂

  2. Anca

    Vezi partea plina a paharului.
    Ai facut o chestie pe care atat de multe persoane au consierat-o utila si au shareuit-o. Sigur poti face si altele 😉

    Reply
  3. Sorin

    Mi-aduc aminte de o frumoasă poezie, Belșug, de Lucian Blaga:
    – Negrule, cireșule,
    gândul rău te-mprejmuie.

    Jinduiesc la taine coapte
    guri sosite-n miez de noapte.

    Om și păsări, duhuri, fluturi,
    nu așteaptă să te scuturi.

    Prea ești plin de rod și vrajă,
    vine furul, pune-ți strajă!

    – Las’să vie, să culeagă,
    vara mea rămâne-ntreagă.

    Stelele deasupra mea
    nimeni nu mi le-a fura !

    Sper că n-am încăl(e)cat vrun drept (sau stîng) de copiere. Pentru că și eu tot așa am procedat, cu metoda Copy&Paste. Dar am menționat sursa. Aș zice că dacă nu ai fi avut un material care să fi interesat pe careva, poate că atuncea nu ai fi fost copiat ! Cu sau fără indicarea sursei… Dar așa, materialu a prins la public, deci este un material bun. Că sînt idioți care nu au nice un pic de respect pentru adevăratul autor, prin simpla omitere a sursei de unde s-or “inspirat” este chestie ce ține de cei 7 ani de acasă. Gustul amar totuși rămîne amar, chiar și după eventualele scuze. De aceea “Stelele deasupra mea, nimeni nu mi le-a fura !“. Idioții și cretinii tot idioți și cretini or să rămînă, chiar și dacă or să copieze tot internetu – pentru că sînt prea înguști la minte că să-și deie sama !
    Spor mai departe, pentru alte și alte articole !!

    Reply
    1. Dan

      Poezia lui Blaga este o extrapolare artistică a proverbului ”Doar în pomul încărcat cu roade se aruncă cu pietre”. Idem în cazul lui Cioloș. Cel care muncește nu are timp și energie să își etaleze rezultatele, iar butoiul gol face mai mult zgomot decât cel plin (câte apariții la tv avea precedentul prim ministru? Conducea țara din studiouri)

  4. Revo Post author

    Eh, n-ar fi prima dată când se preia fără sursă. Oricum, articolul l-am făcut și în semn de mulțumire pentru un om care și-a păstrat verticalitatea până la sfârșit. Rămân cu satisfacția că poate acum măcar a ajuns și mulțumirea mea acolo unde trebuie 🙂

    Reply
  5. Marius

    Desi te citesc de ceva vreme nu prea comentez pe aici. Da, spun si eu, aici am citit prima oara acea lista! Felicitari!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: