Cum se prezintă situația după două săptămâni de proteste #rezist

By | February 13, 2017

În seara asta se fac două săptămâni de cât oamenii ies în Piața Victoriei. La un moment dat am lăsat-o și eu mai moale cu articolele despre protest. Nu pentru că mi-am pierdut interesul, ci pentru că nu am vrut să devin o moară stricată, care repetă același lucru. Iată cum văd eu situația acum.

Oamenii și atmosfera din Piața Victoriei

Guvernul a intrat cu poporul într-un joc de tipul “cine clipește primul.”. Grindragnea a trecut peste momentul critic, în care 600.000 de oameni le cereau în stradă demisia, însă este imposibil ca cei care încă mai protestează să nu le erodeze autoritatea. Şi nu cred că cei care au ieșit din case pe ger vor renunța așa ușor.

Au fost seri în care m-am întristat văzând că nu sunt mai mult de 5.000 de persoane în piață, însă apoi îmi aduc aminte că protestul a pornit de la 1.000 de oameni. Maneva de aseară cu tricolorul uman o văd doar ca pe o încercare de a mai da un impuls poporului, și nimic mai mult.

Totuși, oamenii nu ar trebui să uite de ce au venit acolo în primul rând. Pentru dreptate, nu pentru spectacol, nu pentru vuvuzele.

Multinaționale, corporații, manipulare, se rupe țara în două

Direcția pe care merge propaganda PSD. Ca să descurajezi oamenii, le sădești un pic de îndoială. Dacă “cineva din afară” a plănuit toate  astea? Dacă se urmărește dezbinarea României? A câta oară se folosesc de chestia asta? Mai țineți minte ce se zicea despre tehnocrați în campania din decembrie? Fix același lucru. După care Dragnea a vrut s-o pună pe Sevil Shhaideh ministru. Serios, cât mai merge faza asta?

Klaus Iohannis

Dacă adopta în continuare stilul lui pasiv, nu era bine, că prea era mielușel, că prea dormea. Acum, că își face campanie pe seama crizei generată de PSD, iar nu e bine, că împarte țara în două, că nu vrea pace. Oricum ai da-o, românul tot nemulțumit. Oameni buni, nu el a creat criza asta. Dacă e vorba de pace, PSD-ul poate rezolva rapid toată treaba, cu 3-4 demisii.

Nicușor Dan, USR

Nicușor Dan are pierderi de memorie în timpul unei conferințe, iar senatorul Mihai Goțiu doarme în Parlament. Serios, asta e tot? Nici unul dintre frustrații care au sărit cu criticile la adresa lor nu și-a adus aminte că ăștia n-au dormit vreo 5 nopți, ca să stea în Parlament, să nu-i închidă PSD-iștii pe afara sălilor de ședință.

Așa cum sunt, ei sunt opoziția. De ce să ne batem joc de oamenii care își doresc același lucru cu noi? Ok, poate nu sunt așa cum ne-am dori, dar nici eu nu aș fi cel mai bun grădinar dacă m-aș apuca de mâine să cultiv gogoșari.

PNL

Condoleanțe.

Mihai Chirică, PSD Iași

Mie mi se pare ciudat cum omul crește în popularitate atât de armonios. M-aș fi așteptat ca Dragnea să-i fi dat la temelie încă de la prima răzvrătire. Așa că scuzați-mă, dar sunt sceptic în privința acestui personaj. Nu m-ar mira să fie doar o diversiune. Poate ca să facă Dragnea pasul înapoi, dar să manevreze în continuare prin Chirică. E doar o teorie. Dar nu uitați că ce se naște din pisică, șoareci mănâncă.

Cam asta e tot, rezistăm în continuare.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: