Cum vă mai ascultați muzica în ultimul timp?

By | March 11, 2014

La început, prin clasa a VII-a, au fost 2 CD-uri cu .mp3-uri, împrumutate de la un coleg. El le primise cadou de la o rudă, nu se găseau pe toate drumurile. D-abia apăruseră la noi CD writerele, iar jocurile și filmele încă se cumpărau de la băieții cu tarabe.

La scurt timp a apărut internetul prin cablu și colecția mea de .mp3-uri a explodat. M-am apropiat de 100GB și apoi, fără să-mi dau seama, am început să las în paragină secțiunea aia a hardului și să ascult muzică pe YouTube. Uneori mai dau din greșeală peste melodii mai vechi pe hard și le ascult cu nostalige: “ce chestie, p-asta o ascultam atunci toată ziua și acum uitasem că există”.Sunt melodii, albume, discografii pe care încă n-am apucat să le ascult și nici nu cred că o voi face vreodată. Dar le țin acolo …

Revenind la YouTube, din păcate fidelitatea muzicii lasă de dorit. Ar mai fi și problema că videoclipurile dispar periodic din playlisturi și rămân cu găuri pe acolo. Singurul argument al YouTube-ului rămânând comoditatea. Nu mai am timp să stau să “caut” melodie cu melodie peste tot internetul, cum făceam înainte.

În ultimul timp am ascultat muzică pe Zonga și pe Deezer (încercați-le, prima lună puteți asculta muzică gratuit). Dar nici așa nu sunt pe deplin mulțumit. În primul rând pentru că ambele servicii au lacune serioase în genurile muzicale pe care le ascult eu. În al doilea rând, pe mobil, Zonga oferă o variantă eșantionată prost (low bitrate) a melodiilor, pentru a economisi din traficul de date. Şi nu în ultimul rând, da, consumă fooarte mulți MB în ritmul în care ascult eu.

Poate dacă ar exista un serviciu care să-mi ofere calitate bună, o librărie infinită și posibilitatea de a downloada din când în când melodii, aș face trecerea la cloud și mi-aș șterge în totalitate librăria mea. Momentan sunt foarte dezamăgit de mine, am investit în plăci audio și alte minunății și eu ascult muzica tot pe YouTube …

Voi cum procedați?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cum vă mai ascultați muzica în ultimul timp?

  1. Vlad RLG

    Eu am din 2008 un Apple iPod Classic de 80 de Gb si am pe el toata muzica. Merita investitia!

    Reply
  2. razorsbk

    eu am un ipod cu muzica selectata din 2005 pana acum si ii dau drumul conectat la sistem in fiecare seara cand ajung acasa si dimineata cand ma trezesc.
    @work folosesc listen on repeat.

    Reply
  3. revo Post author

    Păi și cum stați la curent cu melodiile noi care apar? Metoda veche? downloadat + pus pe device? bleah 🙂

    Reply
    1. razorsbk

      Manually manage music in iTunes si fac drag and drop. Ma mananca cu zile Itunes asta, de asta am si renuntat la iphone cand il aveam in paralel cu nexus.

    2. revo Post author

      Ce bătaie de cap. Mie mi-e lene să mai downloadez melodiile.

Spune-ți și tu părerea: