Cuptor electric montat sus sau jos?

By | April 16, 2018

Renovăm bucătăria și vom ajunge în curând la următoare dilemă: să montăm cuptorul electric jos, sub plită, sau la semi-înălțime?

Din punctul meu de vedere, cu el montat jos s-ar economisi mai mult spațiu. În schimb, cu el montat la semi-înălțime ar fi totul mai ergonomic. Chiar dacă se sacrifică un spațiu care altfel ar putea fi un blat numai bun, cred că ar fi util să gătești în timp ce-ți privești friptura în ochi. Nu mai trebuie să te apleci să vezi dacă este gata mâncarea, nu mai trebuie să faci genuflexiuni cu tava în mână. Am studiat un pic și am văzut că în majoritatea bucătăriilor moderne este montat la 90 de centimetri.

Cineva ne mai spunea și că montându-l sus evităm riscul ca un copil să tragă de mâner. Nu mi-am pus niciodată problema asta. Nu există cuptoare electrice cu protecție pentru copii?

Revenind. Dacă v-ați renovat bucătăria recent mi-ar plăcea să știu cum ați montat cuptorul. Încerc să-mi dau seama dacă sunt și argumente pro/contra care ne scapă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Cuptor electric montat sus sau jos?

  1. Mihai

    Cred că depinde de cât de mult gătești. Daca gătești multe la cuptor, atunci instalează-l sus, altfel spațiul în plus pe blat o să îți prindă bine, mai ales dacă ai bucătăria mică. Cât despre copii, se deschid greu cuptoarele și nu cred că le pot deschide copiii mici. Dacă sunt mai mari, vor găsi soluții pentru orice piedică

    Reply
  2. Maria

    Semiinaltime e și recomandarea mea. Deasupra poți pune obiecte din altă categorie cu ce e pe blat. În plus e nesperat de comod să nu te mai apleci.

    Reply
  3. Ariel

    Din experienta iti spun ca:
    1) la semi-inaltime e perfect, si pt tine, si pt gatit si sigurata pt bebe.
    2) “direct pe gresie” – va crea probleme nu pentru deschis ci pentru caldura radiata cand veti gati ceva si se va plimba bebe be langa. Eu am cuptor de la Electrolux cu 4 randuri de sticla care nu se incalzeste, poti pune mana pe ea, dar aerul il evacueaza cumva tot in fata.

    Compar situatia mea cu a unor amici, care cand gatesc trebuie sa se asigure ca bebe nu intra in bucatarie.

    Reply
  4. Alex Dumitru

    Acum cateva luni am amenajat si eu bucataria si l-am pus sus, la nivelul plitei. E mult mai usor de folosit decat cele montate jos.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, sunt uimit că nu au un buton de “lock” built-in.

  5. Alex

    Dezavantaj in cazul in care montezi cuptorul la semiinaltime: iti trebuie un corp de mobila in plus in bucatarie

    Reply

Spune-ți și tu părerea: