De acum puteţi edita documentele din Dropbox direct în interfaţa web

By | April 27, 2015

Dropbox a mai făcut un pas important în lupta cu Drive-ul celor de la Google. În sfârşit, Dropbox îţi oferă posibilitatea de a edita documente direct în interfaţa web, cu ajutorul aplicaţiilor din suita Microsoft Office. Chestia asta este foarte mişto, pentru că elimină nevoia de a instala tot Office-ul pe un PC care n-are. Sau spus altfel, cei care aveţi cont pe Dropbox, tocmai aţi primit gratis şi o licenţă Office 365.

Dropbox oferă chiar posibilitatea de a deschide fişierul direct în Office 365 sau de a lansa versiunea clasică de Office, dacă este instalată pe PC. Iată cum arată nişte documente:

Şi cea mai mişto parte: merge şi pe smartphone. Pentru asta sunt cu adevărat entuziasmat, că de fapt asta mă durea cel mai mult. Instalaţi Office Mobile (gratis în Google Play), o conectaţi la contul de Dropbox (doar prima dată), et voila:

Eu folosesc Dropbox pentru că are integrarea cu galeria telefonului foarte bună şi îmi place să ajung acasă, să conectez telefonul la reţeaua wireless şi să găsesc deja pozele făcute pe PC. Dar recunosc că mă enerva imposibilitatea de a edita fişiere ca în Drive.

Acum mi-am făcut shortcut-uri la documentele utile atât pe desktopul laptopului cât şi pe homescreen-ul telefonului şi le deschid de acolo când am nevoie de ele. Dropbox + Microsoft = <3

Ce părere ai?