Despre zăpada și vremea de afară

By | January 28, 2014

Ştiu că fiind băștinași ai României suntem obișnuiți cu SENZAŢIONALUL. Dar dacă analizăm la rece, iadul alb (din București cel puțin) este de fapt o banală ninsoare. Care vine într-o perioadă perfect normală. Şi îmi vine să dau cu capul de zid cum se plâng unii că e frig, că e vânt, că e așa, că e pe dincolo. Aceeași care în urmă cu două zile se plângeau de încălzirea globală.

Nu, este o banală ninsoare, exagerată de niște jurnaliști care nici măcar despre vreme nu mai sunt în stare să spună adevărul. Iar exagerarea asta le convine de minune autorităților care își maschează incompetența sub coduri colorate:

“Pentru transportatori care sunt blocati in trafic, in parcari sau pe marginea drumului, si carora le expira rovigneta, ii rugam sa obtina prin orice metode o dovada ca au fost prinsi acolo, locul in care au fost, in cazul in care le vine amenda dupa aceea sa… [sursa]”, – declarație dată de Narcis Neaga, șeful CNADNR, pe care aș vrea să-l văd făcând șpagatul sub două camioane.

Cu alte cuvinte, tu, șofer prost care plătești taxa de drum, dacă drumul ăla nu de deszăpezit și rămâi pe acolo, îți iei amendă, fraiere!

În rest, aseară am dat la lopată puțin peste o oră și am scos din zăpadă ambele mașini. Iar peste una dintre ele îmi făcuse ADP-ul piramidă, că era parcată la șosea. Deci se poate.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: