Facebook a făcut primul test cu drona care ar trebui să ofere internet

By | July 22, 2016

Şi Facebook și Google se străduiesc să conecteze la interent un procent cât mai mare din populație, fiecare cu propria abordare. Google vrea să folosească baloane cu aer cald, Facebook vrea să facă asta cu ajutorul unor drone. Varianta Google mi se pare mai cu picioarele pe pământ, dar cea de la Facebook este cu siguranță mai spectaculoasă.

Recent, Facebook a făcut primul test funcțional de 90 de minute cu drona. Pe numele ei Aquila, drona din fibră de carbon cântărește 400 de kilograme și este o imensitate cu anvergura aripilor de 43 de metri, cu vreo 9 metri mai mare decât cea a unui Boeing 747. Ca și baloanele Google, drona ar trebui să zboare mult deasupra aviaonelor, la 18.000 de metri altitudine.

Sigur, încă n-au demonstrat nimic. Dronele nu au fost echipate cu sistemul de comunicare prin laser, iar testul a durat numai 90 de minute. Ei vor ca dronele să rămână în aer 3 luni. Ori de la 90 de minute la 3 luni mai este mult. Mai sunt multe întrebări: cine construiește infrastructura, cine plătește pentru internet șamd.

Soluțiile vor fi folosite în țările emergente, dar nu pot să nu fiu impresionat de direcția în care se îndreaptă omenirea. Drone care oferă internet. Skynet, frate!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Facebook a făcut primul test cu drona care ar trebui să ofere internet

  1. Sorin

    “…țările emergente” au destule nevoi, cu mult mai prioritare decit Facebucckkk…
    Mai bine le-ar implementa un acces aerian de internet pentru pokemonistii ce vor sa caute pokkemoni prin aceste tari, si in felul asta, sa incurajeze turismul si comertul. Si mai apoi, dupe aia si feisbuk.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ei vor, cel puțin teoretic, să-i conecteze la Internet. Iar studiile arată că așa crești cel mai rapid nivelul de trai într-o zonă. Le dai acces la internet și se educă singuri. Se prind și ei cum să trateze o rană, cum să irige o cultură șamd.

Spune-ți și tu părerea: