Fantezii cu Nexus 7

By | January 26, 2013

Mai demult am citit o analiză care spunea că în cazul iPhone 5, Apple a renunțat să mai fie trend-setter și a devenit follower prin adoptarea unui ecran mai mare pentru telefon. Acest lucru îl făceau de obicei alte corporații la cererea consumatorilor. Dar nu Apple. Eu aș vrea să merg mai departe și sa spun că singurul motiv pentru care există iPad Mini pe piață este … Nexus 7 !

Trebuie să vă mărturisesc că sunt mândru posesor de Nexus S și știu ce implică asta. Nexus înseamnă garanția calității. De ce ? Pentru că Nexus este divizia Google care aduce în mod constant pe piață device-uri high-end la un preț convenabil.

 

Dasus nexus 7ar de data asta, articolul nu este un review tehnic. La sugestia celor de la blogwars, vă voi prezenta un mod inedit de a folosi tableta într-un spațiu neconvențional.

Poate că ideea în sine nu este nouă, dar modul de implementare gândit de mine cu siguranță este inedit. Concret, aș vrea să-mi deschid un restaurant în care interacțiunea cu clienții să se facă prin intermediul tabletelor. Și aici vorbesc foarte serios. Dacă cineva este dispus sa se înroleze cu mine într-o astfel de afacere, aveți mailul meu la secțiunea Contact.

  • Vi s-a parut de multe ori că meniurile dintr-un restaurant sunt fie prea stufoase fie prea laconice ? Cum ar fi să fie meniul pe tabletă ? Un titlu sugestiv, dacă vrei să aflii mai multe despre ingrediente sau mod de preparare … dai un tap pe titlu. Vrei să afli și alte lucruri despre mâncarea respectivă ? Le cauți pe net dacă nu le găsești în meniu.
  • Vrei să comanzi ceva ? Comanzi de pe tableta. Iar comanda se duce direct la bucătărie. Fără confunzii făcute de ospătari, fară timpi morți.
  • Vrei să vezi cum îți este preparată mâncarea ? Facem un live streaming din bucătărie ca să poți spiona bucatarul.
  • Vrei să știi cât mai durează ? în momentul in care faci comanda se înregistrează un ticket în sistem care îți arată câte minute mai ai până ce comanda îți va fi servită.
  • Vrei să ceri nota ? Cere-o prin tabletă. Îți vine tot pe tabletă. Și pe mail în același timp. Ba chiar poți plăti cu cardul online … de pe tabletă.
  • Vrei să faci o plângere ? Dai un tap și vine managerul la tine. Nu stai tu sa aștepți după el.
  • Vrei să înveți sau să te documentezi pentru o întâlnire de afaceri ? Ai net pe tabletă , poți să cauți ce vrei.

Aș merge chiar mai departe ….

  • Îți place muzica, nu ? Eu sunt înebunit după tonomatele alea din barurile americane. Cum ar sta o tabletă pe post de tonomat ? Te duci, selectezi melodia și ea se adaugă in playlist.
  • Vrei să micșorezi intensitatea luminii de la masa ta ? Se poate face de pe tabletă.

asus nexus 7 3Un laptop ar ocupa toată masa. Poate chiar și 2 tablete mai mari. Însă cu siguranță e loc pe masă pentru 2 tablete Nexus 7.

Sper că v-ați făcut o idee despre avantajele unei dimensiuni mai mici. Iar daca cineva imi copiază ideea și veți vedea în curand în România un restaurant de genul celui descris de mine … să știți măcar că aici ați citit prima dată despre așa ceva.

Ah și dacă nu merge afacerea cu restaurantul … mai sunt și alte modalități inedite de a folosi tableta.

  • Am văzut că unii o folosesc pe post de evantai pentru grătar.
  • Preoți care țin slujba de pe tabletă ?
  • Tăviță de cafea ?
  • Frisbee ?
  • Tocator ?

Evident … glumesc.

Ia uitați ce utilizare i-am găsit noi dupa un examen:

Și pentru că nu pot să termin articolul fără să va spun nimic despre specificațiile tabletei, le-am lăsat pe final. Mai jos aveți niste plusuri și minusuri trecute prin filtrul personal.

Plusuri:

  • Preț mic, foarte mic pentru ce știe să facă.
  • Dimensiune de 7 inch, portabilitate mai mare, o poți băga în geantă și la limită chiar in buzunar. Alt lucru bun care derivă de aici este că nu îți obosește mâna când o ții.
  • Display excepțional, rezoluție de 1280 x 800, iar tehnologia IPS oferă un unghi de vizionare până la 178 de grade.
  • Autonomie mare, 9.5 ore.
  • Doar 10mm grosime.
  • Spatele carcasei cauciucat (ați văzut în video de ce este bun :))
  • Și … avantajul cel mai important din punctul meu de vedere … primește update-uri instant de la Google. Pot trece luni până ca celelalte companii să scoată propia versiune de software bazată pe Google. Degeaba ai o tabletă mai bună ca performanță daca software-ul este învechit. Pot să vă spun ca a fost minunat să fiu primul din cercul meu de prieteni care a primit update la JellyBean 4.1 (același soft pe care îl are și tableta).

Minusuri ?

  • Nu are Gorilla Glass ? Nu-i nimic, are Corning FIT, alt tip de sticlă rezistentă la zgârieturi.
  • Nu are slot de card SD ? Asus oferă ca de obicei, stocare în cloud.

Prețuri (la eMAG, 26.01.2013):

Google Nexus 7, 16GB, Wi-Fi , Brown – 999 lei
Google Nexus 7, 32GB, Wi-Fi , Brown – 1299 lei
Google Nexus 7, 32GB, Wi-Fi  si 3G, Brown – 1349 lei – Pentru 350 lei in plus față de prețul de bază, asta mi se pare cea mai bună variantă.

 

asus nexus 7 3

Multumesc,

Cristi – pentru ca ai avut curaj sa-mi dai tableta pe mână sa joc ping pong.

George – pentru filmare și un pic de regie.

Tommy – pentru suport la editarea video.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

17 comentarii la “Fantezii cu Nexus 7

  1. George

    Foarte tare ideea cu restaurantul! Chiar ai avut inspiratie 🙂

    Totusi, eu sunt de parere ca tabletele sunt cam inutile cand ai un telefon care are aceleasi functii. Cat despre display-ul mai mare, care este cam singurul argument pro-tableta, prefer sa folosesc un laptop. Poate cel cu touch-screen din articolele precedente. 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      @George, pai cam asta ar fi utilitatea, are ecran mare. Pe noi poate nu ne impresioneaza asta, insa ptr. cei care poarta ochelari si au degetele mari (de ex tata) … e fenomenal.

  2. Pingback: BLOGWARS 3 – JURIZAREA 2 || blogwars

    1. revo Post author

      Mersi, totusi … am primit si note de 1 in concurs pe ideea asta :))

    2. Ariel

      eh, oameni și oameni, idei și idei. În plus, gândește-te că suntem români și cel mai bine noi ca nație ne pricepem să comentăm aiurea

      capu’ sus !

    3. revo Post author

      Daca ai articula si o argumentare, poate m-ai convinge 😕

  3. Gabryell

    Sincer, nu pot spune inedit dar pentru mine a fost o surpriza sa vad o tableta indeplinind si alte functii mai fizice , as putea spune. Buna ideea, folositoare si aspectele mai sus amintite cu restaurantul, tonomatul si …Bafta in continuare…!

    Reply
  4. Pingback: BLOGWARS 3 – TEMA 2 – CLASAMENT || blogwars

  5. nicubunu

    sint posesor multumit de Nexus 7, dar te contrazic: de prin 2012 Nexus-urile nu sint “high end” ci ofera un raport calitate/pret bun. la Nexus 7 s-au facut diverse limitari pentru a obtine pretul, cum ar fi lipsa slotului pentru card extern sau camera, fara ele nu poate fi high end.

    si daca tot vorbeam de camera, bine ar fi prins una la restaurant: scanezi un cod QR si ti se afisaza meniul, sau iei meniul de hirtie, scanezi codul si ai selectat comanda. hmmm… acum ma gindesc cum ai putea folosi NFC pentru asta: atingi tableta de masa, ti se incarca meniul… mai atingi o data, se afisaza nota de plata.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: