Google Fuchsia va fi un nou sistem de operare pentru smartphone

By | May 10, 2017

Pentru că Android-ul a atins perfecţiunea, Google lucrează acum la un nou sistem de operare numit Fuchsia. Partea interesantă este că acest sistem nu mai este bazat pe Linux, ci pe un kernel dezvoltat intern numit … Magenta.

Nu este prima dată când apar detalii despre Fuchsia. Am mai auzit de el prin august 2016, când era doar o linie de comandă. Însă acum codul sursă poate fi compilat şi instalat pe dispozitive, aşa încât au apărut şi primele imagini cu interfaţa.

Unul dintre developerii care lucrează la sistem a confirmat că proiectul nu este o joacă şi probabil Google chiar are planuri serioase cu el. Părerea mea este că au realizat că nu prea au cum să ocolească anumite hibe ale Android-ului şi că au decis să dezvolte un sistem în paralel. Cum zic şi cei de la ArsTechnica, este ca şi cum ne-am întreba “Oare cum ar arăta un Android conceput în 2017?”.

Oricum, presupunând că sistemul va vedea vreodată lumina zilei, mai avem de aşteptat. A durat cinci ani până ca Android să vadă lumina zilei. Iniţial acesta fusese dezvoltat ca un sistem de operare pentru camere foto, chiar înaintea iOS-ului.

Aşa că o extrapolând, ar trebui să ne aşteptăm la Google Fuchsia cel mai devreme prin 2020. Ar fi interesant să vedem dacă acest sitem de operare va reuşi să rezolve în sfârşit problema fragmentării.

Puteţi citi detalii pe larg într-un super articol de la ArsTechnica.

Ce părere ai?