Google Pixel și Pixel XL. În sfârșit, Google a lansat telefoane care arată bine

By | October 5, 2016

M-am uitat aseară la prezentarea Google pentru a sublinia într-un articol doar punctele esențiale. Mă bucur că Google își câștigă banii producând aplicații și dispozitive și nu organizând evenimente. Părerea mea este că au lansat niște produse foarte bune, mai ales Google Pixel și Pixel XL, dar pe care parcă nu au știu să le prezinte, să le pună funcțiile în valoare.

Google Pixel și Pixel XL

Nu au oferit un motiv clar pentru schimbarea de nume dar părerea mea este că au vrut să sublinieze și mai mult contribuția lor, aruncând producătorul într-un con de umbră. De data aceasta ambele telefoane sunt produse HTC. Probabil fiind cu un picior în groapă, HTC a acceptat toate condițiile puse de Google.

lansare google pixel

Sunt doar două diferențe între cele două telefoane: Pixel are display AMOLED de 5″ și baterie de 2770 mAh, Pixel XL are display AMOLED de 5.5″ și baterie de 3450 mAh. În rest, toate celelalte sunt la fel:

  • Snapdragon 821 Quad Core și 4 GB RAM
  • Capacitate de stocare de 32/128 GB și slot de card
  • Cameră foto de 12 MP cu f/2.0 și senzor de 1/2.3″ (pixel de 1.55 µm)
  • Cameră secundară de 8 MP cu f/2.0, senzor 1/2.3″,  (pixel de 1.44 µm)
  • Cititor de amprente pe spate
  • Bluetooth 4.2, NFC, USB Type C, jack audio 🙂 dar nu și infraroșu
  • Baterie nedetașabilă cu încărcare rapidă

Din partea mea, Pixel și Pixel XL au un mare plus pentru design. Dacă renunțau la acea jumătate de sticlă și-i făceau spatele fie integral din sticlă fie integral din aluminiu, pur și simplu ar fi arătat perfect în accepțiunea mea. Bine totuși că au reușit să micșoreze camera atât cât să nu iasă în afară.

Şi că tot vorbim de cameră, probabil că povestea cu camera va fi la fel ca la celelalte Nexus-uri. Google se bazează aici mult mai mult pe algoritmi de procesare a imaginii decât pe hardware. În continuare nu există OIS pentru video și f/2.0 este ok, dar acum telefoanele au f/1.7. Au ținut ei să menționeze că este telefonul cu cea mai bună notă DxOMark, dar în realitate nu mă aștept să surclasese camera unui Galaxy S7.

https://youtu.be/Rykmwn0SMWU

Un mare avantaj mi se pare într-adevăr spațiul de stocare gratuit și nelimitat pentru pozele și filmările 4K ale utilizatorilor de Pixel. Nu știu unde va avea Google atât spațiu fizic pentru toate clipurile filmate 4K 🙂

Prețurile încep însă de la 650$ și mi se par cam mari. Nexus 6P a pornit de la 500$ în momentul lansării iar un Galaxy S7 Edge este acum 725$ la ofertă. Ştiu că fac o comparație între prețul unui telefon la lansare și altul al altuia la 8-9 luni de la lansare, dar S7 Edge are în plus wireless charging, cameră probabil mai bună și rezistență la apă. Totuși, sunt convins însă ca Pixel va ajunge în scurt timp mult mai avantajos ca preț.

Daydream și Chromecast Ultra și altele

Pe lângă cele două telefoane, Google a mai lansat câteva chestii aseară. În funcție de ceea ce vă interesează, am făcut un meniu rapid pentru clipul de prezentare. Click pe link-urile de mai jos pentru a trece direct la subiect.

  • Daydream (80$)- Platforma lor VR, va fi disponibilă în noiembrie
  • Google WiFi (130/300 $) – Mici routere/range extendere.
  • Chromecast Ultra (70$) – Versiunea nouă suportă și streaming 4K.
  • Google Home (13o$)- Routerul-boxă ca alternativă la Amazon Echo

Sau puteți urmări tot clipul (începe de la 27:25). Sundar Pichai a arătat la început niște progrese foarte interesante cu machine learning și AI. Cea mai curajoasă afirmație mi s-a părut cea în care poziționează Google drept o companie “AI first”, după ce Google a intuit înainte trendul cu “mobile first”. Să vedem ce va urma. Oare ghicesc și de data asta?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: