HP Pavilion G6-2245sq : Darth Vader

By | February 13, 2013

Era Black Friday, avem ceva bani strânși în contul de la eMAG și pândeam un laptop bun. Voiam neapărat un Dell cu un GeForce. Au apărut ofertele, am stat, am studiat … și uite așa m-am ales cu un HP cu placă video Radeon. HP Pavilion G6-2245sq mai exact. Ar fi păcat să fac review-uri la alte laptopuri și să nu fac la al meu, nu ?

În primul rând, poziționarea în gamă.

Nici HP nu cred că știe cum să-și clasifice laptopurile. Scot așa de multe modele pe aceeași nișă încât  în final ajungând să se canibalizeze între ele. Laptopul de față este un Pavilion G6. Dar nu doar atât, mai are niște cifre în coadă. Ca să fie totul foarte ambiguu, pe el nu scrie decât G6 și atât. În timp ce pe alte din serie mai găsim scris un dv-6, un dv-7. Oricum, pot spune sigur că un G6-2245sq este mai bun decât un dv-6 din aceeași generație cu el sau decât un dv-7 cu un an mai vechi (dv-7 se presupune că ar fi mai sus în gama). Cer este că HP zice că este un laptop Multimedia. 

hp pavilion g6-2245sq img 1

Design și construcție.

Privit de departe, laptopul arată foarte mișto. Negru, glossy cu reflexii metalizate, exact ca vopseaua de pe un BMW negru. Dar dacă te aproprii … observi amprentele. Şi dacă pui lupa la ochi poți să vezi că este și puțin zgâriat. Materialul folosit pentru capac este atât de sensibil încât s-ar zgâria și de la o coală de hârtie. Reflexiile alea metalizate estompează zgârieturile, un om normal nu ar putea să le observe. Eu sunt mai special.

Dacă pui mâna e și mai grav. Flexează atât capacul displayului cât și capacul de pe spate, în zona unității optice. Flexează și tastatura dacă apeși mai tare. Alt moft de-al meu: nu poți ajusta capacul cu o singură mână. Trebuie să ții cu o mână laptopul și cu cealaltă să tragi de capac. Îmi place totuși modul de prindere al bateriei (un singur clip) și capacul de pe spate care îți permite să îl upgradezi acasă.

hp pavilion g6-2245sq img 2

Display și sunet.

Displayul este un LCD de 15.6″ și rezoluție maximă 1366×768. Un LED Backlit mediocru și atât. Luminozitate medie de ~ 200cd/m^2 și contrast de ~ 150:1. Pentru mine e mulțumitor deși nu este excelent dacă îl expui la lumină naturală sau mai puternică. Laptopul va sta 90% din timp indoor.

Sunetul – Dolby Digital Advanced și Difuzoare Altec Lansing. Ce înseamnă asta ? Sunetul este undeva la mijlocul drumului între o placă de sunet stock și Soundblasterul meu de pe PC.  Nu prea mă încălzesc difuzoarele Altec Lansing pentru că nu o să fac nuntă cu difuzoare de laptop. E bine să le ai. Am observat fâșâit (paraziți) cu niște căști ear-in. Posibil să fie de la căști.

hp pavilion g6-2245sq img 3

Tastatură și touch-pad.

Stăteau designerii de la HP și se gândeau ce taste să micșoreze. Unul dintre ei a zis: “Hai să micșorăm cele mai folosite taste”. Da … pare logic, așa că au micșorat tastele direcționale (săgețile). Deosebit de enervant, trebuie să joc NFS pe tastele numerice. În afară de asta, tastatura scoate uneori un zgomot de plastic care agață plastic atunci când te pui pe scris serios (pleznește). Asta mă scoate din sărite.
Per total, tastatura e chiclet și arată bine. Aș fi preferat să fie mai scoase în afară tastele, ca în cazul unui ProBook. Îmi place că are tastă “dedicată” de Windows 8. Practic … asta m-a făcut să instalez Windows 8 pe el.

Mulți critică touch-pad-ul pe modelul acesta. Ca o persoană care urăște touch-pad-ul și nu se înțelege cu el, trebuie să spun că acesta mi se pare ok. Îmi place că are multi touch și chiar folosesc unele gesturi. Niciodată nu am reușit să fac scroll up/down din zona limitrofă a pad-ului. În cazul de față folosesc 2 degete să fac scroll, ca pe o tabletă. Şi chiar îmi place.

hp pavilion g6-2245sq tastatura

Porturi, conectică, baterie.

La acest capitol, nu știu ce aș putea cere în plus. Are 2x USB 3.0, un USB 2.0, HDMI, VGA, mufa de rețea, bluetoot și un cititor de carduri. Card reader-ul chiar mi se pare foarte util. De când am laptopul, nu mai folosesc cablul pentru camera foto.

Bateria ține 1 oră de gaming intens (Dishonored), cel puțin 3 ore în modul normal de browsing (facebook, youtube, un film) și peste 6 ore în modul Office (la bibliotecă, doar .pdf și .doc, airplane mode on). Durează cam 2 ore să se încarce.

hp pavilion g6-2245sq porturi

Hardware.

Aici laptopul își spală absolut toate păcatele. Are procesor Core i7 Ivy Bridge la 2.20GHz pe care nu cred că l-am folosit la mai mult de 50% din capacitate vreodată. Am făcut inclusiv rendare video HD 1080p. 4GB DDR3 cu posibilitate de a pune maxim 8GB DDR3. Deocamdată nu este nevoie, nu am folosit mai mult de 70% din ei. Placa video este AMD Radeon HD 7670M de 1GB. Mi-ar fi plăcut un GeForce GT 630M (echivalentul) însă am citit că Radeonul acesta este o idee mai bună în teste. Am jucat Battlefield 3 la medium-high fără probleme, m-aș încumeta să il pun pe high. Hardul este de 500GB. Aici se putea o idee mai bună. Mi-ar fi plăcut un HDD de cel puțin 750GB care să fie de 7200rpm.

hp pavilion g6-2245sq hardware

Bonus: Vroiam să cumpăr un SSD odată cu laptopul. Mă felicit că nu am făcut-o. Chiar nu este nevoie. Cu Windows 8 instalat, bootează în câteva secunde. Este superbă partea asta.

Concluzie.

Consider că am obținut maximul din tot ceea ce mi-am dorit cumpărând laptopul acesta. Poate că nu este cel mai bine construit laptop din lume. Cu toate astea, eu voi prefera întotdeauna un procesor puternic în detrimentul unui strat de aluminiu pe carcasă. Hardware-ul și conectica îl salvează. Restul sunt detalii nesemnificative pentru mine.
Singura întrebare ar fi: dacă el e Darth Vader, laptopul vechi este Millenium Falcom sau Death Star ?

hp pavilion g6-2245sq hp vechi

Prețuri.

Cred că cea mai bună intrebare aici este: L-aș mai cumpăra o dată? DA ! Chiar și la 3 luni după ce l-am cumpărat, nu am găsit laptop cu o asemenea configurație, la un preț mai bun.Eu am dat 2550 lei pe el, redus de la 3200 lei. Mai sunt laptopuri cu plăci video mai bune, hard sau memorie mai multă la banii ăștia, dar nu cu Core i7. Iar mie îmi trebuie asta. Dacă nu faceți editare video sau cine știe ce, vă recomand un core i5 cu o placă video mai bună.  Acum avem următoarele prețuri la eMag (13 februarie) :

Hp Pavilion G6-2245sq – adică laptopul meu, la 2899 lei.

Doar că momentan nu vi-l recomand pe al meu ci p-ăsta: Hp Pavilion G6-2240sq – adică același laptop ca al meu, doar că are HDD de 750GB, placă video cu 2GB și memorie de 6GB. Este redus cu 300 de lei zilele astea și ajunge tot la 2899 lei.

Când va dispărea oferta asta s-ar putea să vă placă și:

HP Pavilion Sleekbook 15-b002sq – 2999 lei sau HP Pavilion G6-2230sq – 2999 lei. Ambele au Core i5, placă video de 2GB, HDD de 750GB și 6GB DDR3.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

16 comentarii la “HP Pavilion G6-2245sq : Darth Vader

  1. nicubunu

    Din descriere pare hardware si constructie decenta pentru pretul respectiv. Laptopul meu e luat in primavara, dar am mers pe alt compromis: i5 dar display de 17″, asta pentru ca vreau fotografii pe el, iar la jocuri nu ma omor dupa ultimele noutati (si e Dell).

    Reply
    1. revo Post author

      Merge sa faci asta. Procesorul il tin degeaba in 90% din timp. Cand am intrat in lightroom m-a luat plansul. Doar ca un diaplay de 17 inseamna si portabilitate redusa

  2. Tommy

    Bun articolul 😉 congrats
    Dar sa stii ca un i5 cu placa video mai buna e mai bun decat un i7 cu placa video mai slaba pt render 🙂 Depinde si ce i5 si depinde si de aplicatie, in ultima vreme majoritate folosesc GPU face mult mai rapid treaba decat CPU, dar cea mai buna combinatie i7 cu o placa video buna :))

    Reply
    1. revo Post author

      Eh, am ales procesorul asta si din cauza ca pe desktop cel mai mult mi-a lipsit un procesor bun. Cand l-am ales eu, nu exista modelul cu Radeon cu 2GB RAM. E interesant ce spui tu.

  3. Talibanu

    Revo.Ai testat vreodata pana acum vreun cooler pad la el ? As vrea sa cumpar unu sa ma ajute la scaderea temperaturilor ridicate in full load si in jocurile solicitante…Am cumparat un Cooler Master NotePal E1 crezand ca daca toti zic ca e bun si ajuta cu 10-15 grade la scaderea temperaturilor….dar am fost dezamagit total cand l-am luat si nici macar 3-5 grade nu scadea …cateodata chiar deloc in full load…

    Reply
    1. revo Post author

      Salut! Eu inca stau pe ganduri daca sa cumpar un coolpad sau nu. Il tin pe 4 capace de cola pe birou si se raceste foarte bine. Rareori ajunge sa friga. Si nu mi se pare ca face throttling din cauza caldurii. Astept sa vina canicula sa vad cum se comporta.

  4. AlinB

    am si eu un HP pavilion g6 cu procesor i7 de 2,2..8gb ram..placa video de 2 gb …si la mine tastele scartaie, mai precis in zona butonului de start, alt si space din stanga …ar trebui sa-l trimit la garantie :)) ?

    Reply
    1. revo Post author

      E luat nou? La mine nu mai face așa. A durat o lună două. Eu nu l-aș duce pentru atât. Te țin foarte mult cu el în service am auzit.

  5. leninbz

    eu l-am achizitionat anul trecut de blackfriday si de ieri a inceput sa mearga foarte greu,,nu mai boota de hdd, cand vreau sa inscriptionez ceva pe cd/dvd mereg greu dupa ce scot /bag cd de 3 ori debai il vede si il pot scrie, acum se aude hdd facand ca o rasnita de cafea si nu pot misca nimik pe el se blocheaza… Luni il trimit la emag …

    Reply
    1. revo Post author

      Ce să zic, poate ai nimerit unul greșit. Problema cu DVD-ul o are și la mine. De regulă trebuie să-l scot și să-l mai bag odată. Nu vede din prima dar din a doua merge. În rest, nu are probleme. Grăbește-te dacă vrei să-l trimiți la garanție, că ar trebui să mai aibă doar săptămâna viitoare dacă l-ai luat de BF 🙂

  6. Daccad

    Salut!
    Și eu mi-am luat un hp identic în exact aceleași circumstanțe. Am fost foarte mulțumit de el vreo 9 luni, după care au început problemele:
    Intai, un ecran albastru, care m-a facut sa-mi stea inima-n loc. Nu s-a repetat, am uitat de treabă.
    După două săptămâni, alt ecran albastru. Și altul. Și altul. După care nu-mi mai mergea google chrome (am win 7 ultimate). L-am tot dezinstalat și reinstalat pana m-am plictisit. După care și mozila scartaia. Am reinstalat windows-ul. A mers bine o saptamana. Am reinstalat windows-ul. A, am uitat sa va spun, a inceput la fix un an sa imi dea si eroare 601 (baterie). Inca nu am inlocuit-o ca in momentul de fata stau mai mult pe-acasa, si nu e ieftina (de la 222 lei pana la 290 am gasit azi pe un site comparativ).
    Am și coolpad, e eficient mai ales daca-l pui de la inceput (nu incepi sa lucrezi si dupa aia il pui, ci il pui si dupa aia incepi sa lucrezi).
    Ce fac eu pe laptop: jocuri (civ IV cu tot felul de mod-uri si patch-uri), joc de browser forge of empires, vad o gramada de filme, mai fac si download-uri de pe torente (evident, doar legale), si cate un document – doua.
    Oare mai are cineva probleme din astea? Ca in rest merge beton, dar parca e un karatist din plastilina, FOARTE bun dar foarte fragil.

    Reply
    1. revo Post author

      Al meu încă nu are probleme. Mă joc World Of Tanks și Battlefield 4 fără coolpad. Bateria încă ține, dar o scot din laptop când mă joc, ca să nu se deterioreze din cauza căldurii.

  7. Let's smile!Andrei

    Vad ca ale voastre merg bine. Cand descarc ceva de pe net se blocheaza si abia merge, la 2 3 programe deschise hardul la 100%. A fost in garantie 2 sapt mi s-a inlocuit un ventilator nu stiu care si mi s-a spus ca la ei nu s-a manifestat blocajul. Normal daca ei au dat test de hard din bios… in rest e ok daca nu ar fi fost hardul era perfect. Urmeaza sa pun ssd ca nu mai tine si nu il mai suport asa.

    Reply
    1. revo Post author

      Eu tocmai am trecut pe SSD. Mă intrigă faptul că parcă acum stă mai des coolerul în full load. Deși ar trebui să fie invers.

Spune-ți și tu părerea: