Iar a plouat, iar ne-am panicat

By | June 30, 2016

Mi se pare revoltător felul în care ne-am obișnuit să tratăm un simplu fenomen al naturii ca pe ceva ieșit din comun. Văd că și pe Facebook sunt multe persoane care justifică băltoacele spunând că “a plouat de-a rupt”. Nu oameni buni, nu este normal. Este o simplă ploaie. Nu este normal să se blocheze orașul la fiecare ploaie.

Plus că de ceva timp am impresia că de fapt se maximizează importanța oricărui fenomen meteo, doar de dragul unei avertizări de cod galben. De ce? Pentru ca autoritățile să-și poată scuza incompentența în caz că se întâmplă ceva neplăcut. “Ne pare rău, nu am putut face nimic, a fost cod galben …

Ce pretenții să mai avem în cazul unui pericol mai grav dacă la noi trebuie să intervină ISU și pentru un simplu fenomen meteo? Mai grav, un fenomen meteo predictibil. Este exact genul de situație în care ne-am mai văzut ca români de mii de ori până acum. O problemă care se agravează pe măsură ce o neglijăm sistematic.

Până acum se făceau doar băltoace la marginea trotuarului. Apoi au început să se inunde străzile și pasajele rutiere. Acum s-a oprit și circulația la metrou. Chiar trebuie să moară cineva electocutat pentru ca primăria să facă ceva?

Deci, care-i planul, doamna primar? Ieșim cu barca la fiecare ploaie?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Iar a plouat, iar ne-am panicat

  1. Sorin

    Păi nu s-o întrunit Comitetu de Urjență care să stabilească cauzele ploii, de ce ploaia o fo așa de mare, și de ce ploaia este alcătuită din picături așa de mici de apă, dupe aia pe ordinea de zi a ședinței de urgiență mai trabuie dezbătută și di ce ploaia a picat taman amu cîn’ oamenii de comitet erau și ei duși care pe unde prin concedii, să se hodinească dupe peripețiile de viscoale din iarnă…
    Ce ți-e și cu ploile aiestea !

    Reply

Spune-ți și tu părerea: