Iarnă: cu ştergătoarele pe parbriz sau ridicate?

By | January 7, 2017

Sunt curios voi cum faceţi. Cu excepţia maşinilor la care nu se pot ridica ştergătoarele, voi cum le lăsaţi? De îngheţat oricum îngheaţă, întrebarea se pune dacă vrei să-ţi îngheţe pe parbriz sau în aer.

Eu am testat ambele variante şi parcă îmi convine mai mult cu ele lăsate pe parbriz. Dacă le ridic, mi se pare că se dezgheaţă mai greu după ce le pun pe parbriz. În cazul în care sunt pe parbriz, sunt şanse ca după ce dau drumul la căldură în maşină, gheaţa de pe ştergător să rămână pe parbriz dacă trag de el. Apoi înlătur acea gheaţă şi pot să plec.

Dacă le las în aer şi îngheaţă, chiar dacă dau toată gheaţa la o parte de pe parbriz, va dura mai mult până ştergătorul va face corp comun cu parbrizul pentru a se încălzi/dezgheţa.

PRO TIP: Dacă maşina a îngheţat rău, nu insistaţi cu racleta prea mult, decât cât este necesar. Duceţi-o apoi în parcarea unui centru comercial 2-3 ore, în timp ce mâncaţi o pizza sau vă faceţi cumpărăturile. În acest fel câştigaţi timp şi nici nu zgâriaţi inutil parbrizul/maşina cu racleta.

P.S: Da, ştiu că unii dintre voi aveţi degivrare şi în parbriz. Simpaticilor cu Ford.

stergatoare parbriz iarna

8 comentarii la: “Iarnă: cu ştergătoarele pe parbriz sau ridicate?

 1. Iarina

  Cu ele pe parbriz clar. Am masina parcata langa un loc de joaca pentru copii si zilnic zboara mingi inspre ea…

  Reply
 2. Mihai

  Ce să mai comentez, am Ford Focus :)) Am cumpărat mașina anul trecut (SH că nu sunt chiabur) și am vrut neapărat să aibă parbriz cu degivrare. Ma felicit singur pentru alegere in fiecare dimineață de iarnă. Bonus are și scaune încălzite și chiar dacă mi se părea un moft când auzeam de această funcție acum o apreciez in diminețile foarte reci. Următoarea mașină neapărat va avea și volan încălzit 🙂

  Reply
 3. un muc

  cu ele pe parbriz dar am grijă să le curăț de gheață înainte să plec. un mare avantaj îl reprezintă duzele încălzite.

  Reply
 4. Daniel

  La skoda nu se pot ridica stergatoarele din pozitia “stand-by”. Dar daca se da un impuls fac jumatate de tura si raman sus, asa ca se pot ridica. Banuiesc ca si la celelalte masini la care nu se pot ridica stergatoarele din cauza capotei motorului se poate face la fel deci nu prea ar exista aceasta exceptie la care faci referire.
  Sugestie: se poate folosi parasolarul pe care il utilizezi vara…. dar de data asta il pui pe dinafara, pe parbriz 🙂 Lasi stergatoarele pe el, ninge frumos, si a doua zi il dai la o parte si ai parbrizul curat, fara gheata

  Reply
 5. Victor

  Parcă numai cei cu Ford au degivrare în parbriz.
  Mai sunt si unii cu Niisan. Tiida

  Reply
 6. dw

  Acopera parbrizul cu un material care nu absoarbe apa sau pune intr-un pulverizator alcool sanitar sau ceva alcool ieftin si pulverizeaza pe parbriz,asa ca nu mai ai nevoie de racleta prea mult.

  Reply

Ce părere ai?