Întrebare pentru oamenii cu bitcoin și nu numai

By | December 8, 2017

Am văzut recent mai mulți oameni care se agită: că a crescut bitcoin-ul, că a scăzut, că s-a furat, că s-a hackuit nu-știu-ce wallet, că s-a deschis o platformă nouă de tranzacționare, că s-a închis alta, că nu-știu-ce magazin acceptă plata cu bitcoin, că altul nu mai acceptă (inclusiv Steam).

În paralel, sunt alți oameni care se agită să mineze. Se pare că Ethereum este noua modă. “Dau 2.500 lei pe placa asta video, că face atâtea megahash-uri pe secundă, și în 20 de ani o să am și eu juma’ de sfert de miniEthereum!!!”

Întrebarea mea pentru toți acești oameni este simplă:

Voi ați cumpărat vreodată ceva cu o monedă virtuală?!

Sau ați scos măcar un dolar de pe urma minatului? Dar să îl vedeti fizic, la voi în mână, un dolar. Nu povești de genul “am auzit că sora fratelui unui prieten și-a cumpărat BMW cu banii din bitcoin”.

Că altfel mi se pare că vă cam agitați degeaba. Goana asta după îmi aduce aminte de site-urile alea de prin anii 2004-2005, care te plăteau să dai click pe link-uri, doar că nu primeai niciodată banii. Să nu vă treziți că sunteți milionari în bitcoin dar că n-aveți ce să faceți cu ei.

bitcoin

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

13 comentarii la “Întrebare pentru oamenii cu bitcoin și nu numai

  1. Vlad

    Si iar se baga in seama oamenii care nu au nici o treaba.
    Problema cu orice serviciu/produs de nisa sau inovativ care la un moment dat ajunge popular este ca va fi folosit de mai multa lume, o parte din ea complet necunoscatoare. (vezi uber si explozia de clienti si soferi nesimtiti, care nu au inteles prea multe legat de felul in care trebuiau sa se comporte).
    Da, folosesc bitcoin si alte monezi virtuale de cel putin trei ani de zile, si am facut tranzactii folosindu-ma de ele. Eu cred in concept si ideea din spatele lor, felul in care pot schimba piata financiara.
    Acum, din cauza exploziei de pret, se baga in seama toti bisnitarii care tot ce vad este un mod de a face un ban rapid. Si problema este ca mai toti se dau mari cunoscatori si experti.
    Ceea ce nu sunteti. Stati cumintei in banca voastra. Mai intai faceti niste research, intelegeti ideea din spate. Evident ca se pot face foarte multi bani, dar cu cap.

    Reply
    1. Revo Post author

      Cu experții și cu bișnițarii o mai fi cum o fi, dar să vezi ce enervanți sunt ăia de-și arogă aere de superioritate crezându-se mai inteligenți doar pentru că fac tranzacții cu bitcoin.

    2. Calin

      Singurul care s-a bagat in seama pe blogul unui user esti tu, “prietene”…
      Numai oamenii care “au o treaba” ar trebui sa se bage in seama ? … tu te-ai nascut vreun erudit si nu ne-am prins noi ?
      Iti citez din “emisiunea de idei de valoare” pe care ai generat-o: “Problema cu orice serviciu/produs de nisa sau inovativ care la un moment dat ajunge popular este ca va fi folosit de mai multa lume, o parte din ea complet necunoscatoare ” am incheiat citatul …
      Si CARITAS si FNI si GERALD …etc au fost extraordinar de “inovative” si intr-adevar au ajuns TRAGIC de populare gratie unei “lumi” complet necunoscatoare, punatoare de bot la iluzii de genul “de 8 ori” investitia …
      Ceea ce ti-a scapat din expunerea problemei de catre autorul postarii e ca in “spatele” iluziei monetare de care te “bucuri” e VID … nu e nimic …
      …daca te trezesti in Algeria sub-sahariana in vreun catun de beduini, s-ar putea ca beduinul sa nu inteleaga ca vrei tu sa ii “transferi” niste Bitcoi contra o sticla de apa rece … cred ca are leptopu’ la reparat in extragarantie …
      …sau daca te-am “dus” prea departe … incearca sa comanzi o bere la Bobita in Fierbinti si sa platesti cu bitzicoi … cred ca o sa bei ce ramane in sticla dupa ce a plecat Celentano …

  2. Big T

    Bitcoin e doar validarea tehnologiei. Nu se va folosi in viitor, fiind destul de lent pe tranzactii. Este precum aurul, care a dat startul unei unitati globale de schimb, nu se mai foloseste in prezent (ca moneda de schimb) dar inca este tranzactionat.

    Daca detii Bitcoin te folosi de un exchange sa ii schimbi din BTC in RON. Poți plăti la PC Garage în Bitcoin dacă vrei și mai sunt câteva magazine pe la noi. Procesatorul de plăți Netopia MobilPay acceptă și Bitcoin.

    Mă aștept la un moment dat să existe AmazonCoin pentru cumpărături de pe Amazon, ChinaCoin Aliexpress/Alibaba și tot așa. Scoți middle-man din ecuație.

    Reply
  3. Cozmin

    Da, functioneaza, da poti cumpara lucruri cu ei si DA, azi poti cumpara cu 100 de lei 0.0030 bitocini si peste 5 zile ei sa valoreze 150. sau 300. CU care poti lua ceva de 00 de lei, pentru ca se fac tranzactii, pti cumpara euro cu ei, ii muti intr-un cont real si da, in 2017 banii nu mai inseamna sa tii punga de fise sub perna, oameni care au gandit mai lucid si mai inspirat decat noi acum, aici, la postarea asta, au facut milioane de euro si cunosc persoane pe etaj cu mine care au transformat 1500 de lei investiti acum cateva luni in cateva mii de euro, pentru ca au riscat si au cumparat bitcoin, asa, pe nevazute, fizic. 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, ok, am înțeles că se pot cumpăra lucruri cu ei. Mi se pare amuzant că oamenii trag niște concluzii doar pe baza faptului că pun o întrebare. Eu am întrebat pentru că am minat și eu acum 2-3 ani (mi-e rușine să spun ce monedă :))), pe vremea când nu prea aveai ce face crypto-currency în România. Cred că încă mai am wallet-ul pe un hard mai vechi.

      Întrebarea este dacă vecini tăi au acei mii de euro în euro sau tot în bitcoin? 😛

  4. Alex Dumitru

    Eu am cateva placi video cumparate special pentru minat si am minat cativa ethereum si monero cu ele, adica mi-am scos investitia. Adevarul e ca nu i-am transformat inca in cash pentru ca ii mai tranzactionez, reusind sa-i inmultesc destul de mult.

    Tot ca tine am inceput si eu acum vreo 3 ani, minand Dogecoin. Am si cumparat in valoare de vreo $100-150 si anul asta mi-am amintit de ei si i-am schimbat pe 17 ethereum parca.

    Reply
  5. Ciprian

    Probabil suntem depasiti de concept, pentru mine de exemplu mi se pare o utopie: produci “bani” din nimic 🙂 minezi hashuri … unde este plus valoarea in actiunea de minare ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: