Lansarea Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge în România – precomenzi, prețuri, păreri

By | March 19, 2015

Marți seară Samsung a prezentat oficial cuplul Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge în România. Am fost și eu la evenimentul de lansare și am reușit să fac în final cunoștință cu cele două telefoane. Am scris aici despre specificații, acum vroiam să vă spun ce părerea mi-au lăsat după ce m-am jucat un pic cu ele și să vă răspund la câteva întrebări.

Dacă aș avea de ales între varianta normală și cea Edge, aș alege-o pe cea normală. Design-ul lui S6 Edge nu mă încântă. Display-ul nu este curbat efectiv, sticla care îl acoperă este rotunjită pe margini. Mie chestia asta mi se pare că îl face foarte alunecos și greu de ținut în mână. Plus că este un contrast ciudățel între margiline rotunjite pe parte frontală și spatele tăios și drept. Mi se pare că Galaxy S6 simplu stă muuult mai bine în mână.

Camera este principala vedetă la acest telefon. În primul rând îmi place foarte mult noua interfață. Poți adăuga foarte multe butoane cu comenzi rapide (HDR, White Balance, ISO) iar un swype din stânga sau dreapta oferă acces la modurile ale camerei (slow motion, 3D, selective focus). Şi dacă asta nu este de ajuns, poți activa modul “manual”, ecranul ți se aglomerează cu butoane și poți configura absolut toate setările, ca la o cameră profesională.

Tracking AF funcționează bine chiar și în lumină scăzută. Am făcut și un mic test:

Quick Launch – În modul stand by, dacă apeși de două ori pe butonul de home, telefonul intră rapid în cameră (0.7s zic ei). L-am testat, merge bine, dar adevăratul test este cum va merge după vreo 2-3 luni de utilizare, atunci când telefonul se umple de aplicații și date.

Acum, să răspund la câteva dintre întrebările primite pe Facebook.

De ce să-ți cumperi S6 și nu S5? În primul rând datorită designului. Eu am fost dintre cei care au spus că am sentimente împărțite despre S5. Însă după ce-l vezi lângă un S6, chiar că începi să crezi că are designul inspirat de la un plasture. Al doilea motiv ar fi camera care chiar mi se pare mult îmbunătățită.

Cât spațiu mai rămâne efectiv disponibil dacă nu luăm în calcul fișierele de sistem? O întrebare bună, îmi pare rău că deja plecasem când am primit-o. Dar m-am uitat la al meu (Note 3) și cred că pe versiunea de 32GB ar trebui să mai rămână 25GB disponibili.

De ce nu au folosit curbura reală de pe Note Edge? Nu știu, dar cu siguranță nu ar fi știut să răspundă cei din România. Cel mai probabil pentru că ar crește foarte mult prețul.

Precomandă

Practic, telefonul este disponibil de acum doar la precomandă. Fizic va fi în mâinile voastre pe la jumătatea lui aprilie. Samsung are și o promoție interesantă. Vor fi aleși trei norocoși care vor pleca într-o călătorie prin Seul, Paris, Casablanca, Buenos Aires (doi vor fi dintre cei care-l precomandă între 18 martie și 5 aprilie, unul va fi ales de le Facebook). Iată și de unde puteți face precomandă:

  • eMAG – Pagina de precomandă este aici. Pe site nu am găsit listat decât Note 6 Edge, la 4.800 lei.
  • Orange Galaxy S6 | Galaxy S6 Edge – wireless charger cadou pentru primii 300 și la alegere 50€ reducere la accesoriile compatibile sau la serviciul Early Upgrade (detalii aici).
  • VodafoneGalaxy S6 | Galaxy S6 Edge – primiți cadou și un wireless charger
  • Telekom – Doar pagina de precomandă este disponibilă aici.

Aș vrea să vă spun mai multe despre lansare însă a fost plictisitoare, n-am fost prea atent și nici sonorizarea sălii n-a ajutat. Pe scenă a fost un blogger din America și ceva speaker motivațional. Apoi au venit și reprezentanții din România.

Plus foarte mult fum și lumini din toate direcțiile, care m-au împiedicat să fac poze cum trebuie la telefon. De exemplu cu partea din spate n-am reușit să fac o poză decentă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Lansarea Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge în România – precomenzi, prețuri, păreri

  1. Dan Pavelescu

    Sunt uimit cum apar mereu telefoane mai performante, mai cu moț, din ce în ce mai mari, cu ios care știe să gătească și cu android care îți plimbă cățelul – și nu o să fiu deloc mirat în ziua în care o să apară telefonul cu toate funcțiile din lume, mai puțin cu cea de convorbiri telefonice 😉

    Reply
    1. revo Post author

      Fără funcția de convorbire nu prea cred 🙂

Spune-ți și tu părerea: