M-am jucat cu PC Garage Viking – sistemul care rulează orice joc

By | July 13, 2017

PC Garage Viking este un sistem de gaming accesibil pe care cei de la PC Garage garantează că rulează orice joc. Aşadar, sistemul este orientat către gamerii la început de drum, care vor doar “un calculator pe care să mergă orice joc” şi nu vor să-şi bată capul cu configuraţii.

În linii mari, configuraţia sună cam aşa:

 • Procesor Intel i3-7100 3.9GHz Kaby Lake
 • Placă video Gigabyte NVIDIA GTX 1050 Ti OC cu 128 biţi şi 4 GB DDR5
 • 8 GB DDR4 HyperX Fury Black la 2133 MHz
 • HDD Seagate de 1 TB şi 7200 rpm
 • Sursă SuperFlower 550W
 • Carcasă Segotep Polar Light
 • Preţ: 2.750 lei la PC Garage, evident

Eu am testat sistemul cu placă de bază MSI, însă acum văd că în specificaţiile de la PC Garage este trecută o placă Gigabyte. Şi dacă tot suntem la capitolul mărturisiri, monitorul pe care l-am folosit a fost un BENQ EX3200R de 31.5″.

Primul punct bonus: sistemul vine cu o husă cu logo-ul PC Garage. Husa mi se pare foarte utilă la transport, şi cred că l-ar scăpa de multe zgârieturi.

Ca aspect, carcasa arată foarte bine. Eu am primit varianta albastră, însă există şi o variantă roşie. Mie îmi plac toate acele LED-uri, care crează o ambianţă plăcută când în cameră este beznă completă. Totuşi, mi-ar fi plăcut să existe şi posibilitatea de a dezactiva LED-urile, ca să nu creadă vecinii mei că am uzină de arc reactoare acasă.

Toate comenzile sistemului şi câteva porturi de conectare rapidă se găsesc pe panoul de deasupra. Sunt de acord cu acest lucru, în speranţa că acel plastic glossy nu se va zgâria în timp, când poate încerci să înfigi un stick USB şi nu nimereşti din prima. De asemenea, am observat că prin grijalul superior, inevitabil, mai intră praf în sistem. Şi cu toate acestea, Segotep Polar Light este una dintre cele mai apreciate carcase.

Trecând la interior, am observat un mare lucru: sistemul nu este sigilat. Asta înseamnă că îl poţi deschide oricând şi îi poţi face un upgrade, fără să pierzi garanţia. Eu am o oarecare satisfacţie când asamblez sistemele, dar aş renunţa la acea satisfacţie doar de dragul unui wire management care să arate la fel de bine ca la PC Garage Viking. Iar faptul că HDD-ul şi sursa sunt mascate, îl fac să arate şi mai “curat” la interior.

Două lucruri ar mai fi de menţionat aici. PC Garage Viking nu are nici SSD nici unitate optică. SSD se poate adăuga în locaşul special, însă am observat că în anul 2o17, lipsa unui DVD-RW încă mai este o problemă pentru unii. Copii! Windows-ul se poate instala şi de pe stick.

Sistemul se aude în cameră, dar nu aş zice că este zgomotos. Oricum, fostul meu sistem făcea un zgomot de îl confundau prietenii cu un motor diesel iar actualul laptop zici că-şi ia zborul când deschizi Photoshop, deci nu aş avea termen de comparaţie. La cel de la PC Garage, temperatura procesorului stă până în 60 de grade la o utilizare nomală şi maximul a fost de 69 de grade după o oră de The Division.

Apropo de jocuri, nu l-am chinuit prea mult. În principiu nu am jucat decât CS: GO şi The Division, pentru că sunt bătrân şi doar la asta mă pricep.

La CS: GO, cu setările pe care le-a detectat el automat stă constant peste 200 de fps-uri şi nu a scăzut sub 100 nici în smoke. În screenshot-ul de mai jos aveam 291 de fps-uri.

La The Division m-am jucat un pic mai mult cu setările şi cu ele pe high, cele mai puţine fps-uri le-am avut în timpul unei explozii: 31. În rest, cam 50 de fps-uri.

Ce altceva mai puteţi juca pe el? Overwatch, Battlefield 1, Doom, LoL, Dota 2, FIFA 17, GTA V, Minecraft, Barbie Horse Adventures: Mystery Ride sau ce vă mai trece vouă prin cap. N-are rost să vă plictisesc cu testele mele, mai bine le vedeţi la Mădălin, mult mai bine condensate (începând cu minutul 3.50):

În concluzie, cred că PC Garage Viking este un sistem foarte bun pentru începători, mai ales că îţi permite foarte uşor un upgrade, fără să pierzi garanţia. Îl recomand fără reţineri pentru cei care nu vor să-şi bată capul cu o configuraţie de la zero. Cu un SSD şi încă 8 GB de RAM chiar nu ar trebui să-ţi faci probleme pentru următorii ani.

Plusuri:

 • Preţul bun pentru configuraţie;
 • Ansamblat profesional + wire management;
 • Carcasa cu iluminare arată foarte bine;
 • Pregătit pentru orice joc full HD;
 • Nu se pierde garanţia în cazul unui upragade;

Minusuri:

 • LED-urile de la carcasă nu pot fi stinse;
 • Nu are SSD sau unitate optică;
 • Suprafeţe glossy şi grilaje prin care poate intra praful

 

3 comentarii la: “M-am jucat cu PC Garage Viking – sistemul care rulează orice joc

 1. Andrei

  Mi se pare slabuta configuratia.Bine poate sunt prea pretentios dar nu as vrea ca dupa un an sa-l upgradez.Chestia cu led-urile care nu pot fi dezactivate si grilajul superior pe unde se insinueaza praful omniprezent iarasi …nu bun.

  Reply
  1. Revo Post author

   Să ştii că am încercat şi eu să fac unul cu configuraţie similară şi tot cam aşa mi-a dat. Nu că ar fi configuraţia slabă, dar au crescut super mult preţurile. De exemplu placa asta video de pe sistem este ~ 800 de lei, următorul model sensibil din punct de vedere al specificaţiilor sare lejer de 1.300 lei. Când mi-am făcut eu sistemul mi-am luat cu 500 de lei un 6600GT cu care am rulat vreo 5-6 ani jocuri.

  2. Andrei

   Ai mare dreptate preturile au cam luat-o razna la unele componente.Raportat la preturile de acum cativa ani puteai sa faci o configuratie decenta la banii astia.

Ce părere ai?