M-am plimbat cu Uber, ar trebui s-o faceți și voi

By | April 10, 2015

La o lună de la apariție, am reușit și eu să mă plimb cu un Uber. Pentru început, ar trebui să vă spun că ar trebui s-o faceți și voi, măcar luna asta, cât este gratis. Şi dacă vă faceți cont prin acest link, primim amândoi o cursă gratis în valoare de 20 de lei. Sau folosiți codul uber90revo când vă înscrieți în aplicație.

Acum, revenind la cursă. Am apelat la Uber după ce am terminat cu noaptea magică. Eram pe la Universitate, aplicația a găsit instant o mașină și m-a anunțat că Adrian va fi acolo în 2 minute, într-un Peugeot 307. Apoi mi-a afișat și numărul de înmatriculare al mașinii, pentru a o identifica mai ușor. Totul a decurs mult mai fluid decât în cazul aplicațiilor de taxi și interfața de la Uber are marele merit că am reușit s-o folosesc chiar și obosit.

Şoferul a fost acolo în 2 minute pe ceas, exact unde am pus pin-ul, nici mai la stânga nici mai la dreapta. Asta a fost oarecum problematic, eu pusesem pin-ul pe Bdul Carol I și vroiam să ajung pe Nicolae Caramfil. Prima surpriză plăcută a fost că m-a întrebat dacă am un taseu preferat și a doua că n-a întors acolo pe loc, peste linia dublă continuă, ci a mers până la rond la Rosetti. Un taximetrist n-ar fi ezitat.

Adrian folosea Waze, la fel ca restul tovarășilor de suferință prin traficul bucureștean și avea pe bord un tag NFC programat de el să-i aprindă automat Waze și GPS-ul când îl atinge. Mașina era îngrijită și la interior și la exterior, nu troncănea nimic. Oricum, Uber nu acceptă mașini mai vechi de 5 ani sau care au abțibilduri sau alte prostii pe ele.

uber4

Plata pentru șoferi este săptămânală, Adrian nu a vrut să-mi spună cât câștigă, dar a spus că este mulțumit. Teoretic, șoferii ar trebui să declare apoi veniturile și să plătească impozit. Lucrul ăsta nu cred că se întâmplă și ăsta ar fi singurul aspect care mă deranjează din toată această poveste. Ştiu că au și niște bonusuri destul de bune, de exemplu 400 de lei dacă acceptă 9 din 10 “comenzi”. Ţeapă nu au cum să ia de la clienți, pentru că banii îi virează Uber. Dacă un derbedeu conectează un cont fals la aplicație, Uber dă bani șoferilor și îi blochează berbecului accesul la aplicație până adaugă un card valid.

Distanța a fost de 6.35 km, am ajuns acasă în 12.50″ și cursa ar fi costat 13 lei dacă n-ar fi fost bonusul din partea Uber. La final am primit pe mail toate detaliile cursei și i-am dat și lui Adrian rating. Maxim, pentru că a respectat regulile de circulație și a fost foarte politicos.

Într-un cuvând, probabil că nu o să mai merg cu taxiul decât dacă vor ține musai prietenii. Aplicația merge foarte bine, mașinile sunt curate și sigure, șoferii sunt amabili. Şi pot plăti cu cardul, fără să-mi fac procese de conștiință pentru că n-am 3 lei mărunt să-i las șoferului.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “M-am plimbat cu Uber, ar trebui s-o faceți și voi

  1. andrei

    Ai uitat sa spui ca Adrian (un sofer necunoscut intr-o masina particulara nebranduita cu nimic) putea sa te si violeze cum au facut colegi al lui in alte tari… Una este taxiul autorizat, soferul trecut prin toata birocratia sa poata desfasura activitatea taxi si alta este un sofer care are doar masina buna si nu are accidente la activ (singurele criterii pe care le cere Uber). Suna a reclama platita bine postarea ta…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: