Mă bucur că a fost aleasă Timișoara Capitală Culturală și nu București

By | September 19, 2016

Timișoara a fost desemnată Capitală Culturală în 2021 și în stilul specific românesc, au apărut multe discuții pe această temă. Am văzut persoane intrigate sau chiar dezamăgite că nu a fost Bucureștiul orașul câștigător. Eu zic că din contră, ar trebui să ne bucurăm de asta.

Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ales Bucureștiul și, Doamne ferește, ar fi ajuns niște turiști străini la noi în oraș? Ce am fi făcut? Ne făceam de râs.

S-ar fi întors ăștia înapoi mâncând pământul. Le-ar fi fost de ajuns să încerce transportul public. La RATB casele de bilete sunt mai rare decât zilele lucrătoare ale unui parlamentar iar casierele vorbesc engleză cum vorbesc eu japoneză. Timișorenii stau mai bine la capitolul ăsta. Au tabele electronice în stații și măcar poți să te prinzi ce autobuz trece pe acolo și la ce oră vine. Dacă nu le convenea cu autobuzul, timișorenii au și sistem public de închiriat biciclete. Gratis. Deh, ei au transport în comun, noi o avem pe Firea.

Pe lângă asta, noi n-avem nici toalete publice. Deci ca turist nu ai nici măcar unde să-ți exprimi părerea despre oraș, după ce ai stat o zi întreagă pe străzi.

Ce încerc să spun e că Timișoara dă semne mai clare de civilizație. Mai degrabă clujenii ar putea să fie dezamăgiți de această decizie decât bucureștenii. Şi în Cluj lucrurile merg mult mai bine. Doar noi dăm înapoi. Asta este, alte orașe se dezvoltă, Bucureștiul se sufocă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Mă bucur că a fost aleasă Timișoara Capitală Culturală și nu București

Spune-ți și tu părerea: