Merită să cumperi un aspirator de frunze?

By | October 11, 2017

Pentru că nu-mi place să mătur frunze, anul trecut am cumpărat un aspirator de frunze care are şi suflantă. Cel pe care l-am cumpărat se numeşte Fieldmann şi nu mai este în stoc la eMAG. Însă acest Heinner este echivalentul lui, la acelaşi preţ.

Înainte să dau comanda am citit review-urile şi am fost intrigat de numărul mare de comentarii în contradictoriu: ba că-i foarte bun, ba că nu-i bun de nimic. Având în vedere că 170 lei nu este o sumă foarte mare, am zis că merită să încerc. Este exact aşa cum mă aşteptam: aspiratorul este bun, dacă ştii ce aşteptări trebuie să ai de la el şi cum să-l foloseşti.

Minusuri:

 • Este zgomotos, eu evit să-l folosesc între orele de linişte;
 • Când aspiră frunzele face şi praf (se vede şi în poză), deci nu-ţi imagina că-l foloseşti în cămaşă;
 • Dacă nu îl apropii destul de mult de frunze le suflă în loc să le aspire;
 • În timp ce aspiră frunzele, le şi mărunţeşte, deci eu dau castanele la o parte înainte să încep, şi mă feresc să aspir deasupra pietrişului;
 • Are cablul foarte scurt (trebuie un prelungitor);

aspirator frunze

Plusuri:

 • Face în cel mult 15 minute treaba pe care altfel o făceam într-o oră;
 • Am aspirat din greşeală ambalaje şi bucăţi de polistiren, nu s-a stricat;
 • Am aspirat din greşeală şi apă (nu credeam că are putere aşa de mare) şi nu s-a stricat

Îl folosesc ca să aspir o suprafaţă plană de 6 metri pătraţi, cam o dată la două săptămâni. Am încercat să suflu cu el zăpada de pe maşină, dar nu este eficient. Dacă nu îl sprijin în roţi, e destul de greu. Sacul este destul de încăpător şi îl golesc o dată la 5-6 aspirări. Ca putere mi se pare suficient, îl folosesc la viteza 3/5. Nu îl pun pe 5 decât dacă e vreo frunză mai mare care se lasă greu. Sunt convins însă diferenţă de preţ între acesta şi cele mai scumpe este justificată.

În concluzie, nu m-aş mai întoarce la măturat frunze 🙂

Dacă ţi-a plăcut articolul şi vrei să afli mai multe, apasă aici.

  ceasuri election

3 comentarii la: “Merită să cumperi un aspirator de frunze?

 1. Giovani

  Acelasi model ca al tau l-am gasit la Praktiker cu 109 lei…Cochetam cu ideea de a cumpara un asemenea aspirator de vreo cativa ani..Articolul tau m-a convins sa o fac 🙂

  Reply
  1. Revo Post author

   La 109 lei, dacă mai are şi 2 ani garanţie, chiar nu trebuie să ai regrete dacă se strică după 🙂

 2. Vlaicu Cristian-Giovani

  L-am folosit ieri pentru prima data si pot spune ca sunt aproape multumit. Ideal este sa aduni cat de cat frunzele si apoi sa le aspiri. Bine, eu am si o curte de vreo 250 mp si frunzele cad unde vor ele nu intr-un singur loc…dar pentru colturi si locuri inguste – cum ar fi de ex intre gard si garaj unde am jumate de metru e perfect. Ca idee pentru 110 lei e prea bun.

  Reply

Ce părere ai?