Mi-am cumpărat redresor auto din Lidl

By | February 20, 2015

Pentru a înlocui uzina nucleară pe care o aveam până acum, am cumpărat de la Lidl un redresor auto care costă 70 de lei, are garanţie 3 ani şi încape în torpedou. Asta în ideea că-ţi place să rămâi fără baterie la maşină şi în deplasare, nu doar acasă.

VEZI REDRESOARELE CARE SUNT LA OFERTĂ ACUM

Poate fi folosit pentru baterii de motocicletă (6V) sau maşină (12V), prin “program de diagnosticare” cred că Lidl se referă la faptul că redresorul ştie dacă l-ai conectat la o baterie de motor sau de maşină. Are în schimb protecţie în caz că pui firele greşit la baterie şi protecţie împotriva scurtcircuitării. Poate fi folosit pentru baterii cu capacitate între 1.2 şi 120 amperi. Cel mai important: încarcă cu 3.8 amperi, aştept să văd practic în cât timp îi încarcă o baterie tipică de 55 amperi.

O să revin şi cu update la articol când încarc bateria. Până atunci, dacă aveţi nevoie de unul, cred că ar trebui să vă grăbiţi. A intrat ieri în oferta Lidl, de regulă produsele căutate nu stau decât o zi sau două pe rafturi.

UPDATE: Stocul de redresoare de la Lidl se epuizează foarte repede atunci când apare oferta. Dacă vreţi neapărat unul, găsiţi şi la eMAG un redresor RoGroup. Costă tot 70 de lei, dar este mai voluminos.

41 comentarii la: “Mi-am cumpărat redresor auto din Lidl

 1. razorsbk

  Si eu voiam sa imi iau, dar faptul ca l-as folosi o singura data m-a facut ca nu dau banii aiurea. Dar da, aduc chestii misto la lidl, bune si accesibile ca pret. Stergatoarele auto sunt excelente. Mi-am luat 2 seturi.

  Reply
 2. Dan Pavelescu

  Grasule, nu vreau să te descurajez, dar cu firicelele alea subțiri nu prea cred că încarci bateria..Succes oricum, așteptăm primul feedback 😉

  Reply
  1. yoyolino

   avand in vedere ca un cablu de 1 mm patrat in sectiune poate `cara in spate` 4-6 amperi fara a se incalzii te contrazice

  2. vlad

   Cu firișoarele alea încarcă foarte bine pentru cei 3,8 amperi. Problema este că durează cam mult (și asta este defapt funcție de capacitatea bateriei). Redresorul este foarte deștept dar trebuie răbdare din partea celui ce îl foloseşte. Îți trebuie un minime cunoștințe în domeniu. Eu îl am, îl folosesc destul de rar și sunt foarte mulțumit.
   Îl recomand alături de un “pahar” de răbdare.

 3. radu

  Firicelele alea duc 3.8A fara probleme. Eu am luat unul la “black friday” cu 40 RON si sunt foarte multumit de el. Dureaza cam 18-24h pentru a incarca bine o baterie de 66Ah, dar isi face treaba fara probleme.

  Reply
 4. popa marcel

  cum sa dureze 24 h sa incarci bateria redacul meu mere rau si intro ora jumate incarca batera

  Reply
 5. Unu cu motocicleta

  De cand sunt bateriile moto de 6 volti ? Stii tu vreo motocicleta cu instalatie pe 6 volti care are baterie ce se poate incarca cu redresorul acesta ? Nu de alta dar nu se mai fac motociclete cu instalatii pe 6 volti de cativa zeci de ani. Toate sunt pe 12 volti.

  Reply
  1. Revo Post author

   Dap, ai dreptate. Programul 2 pentru baterie moto încarcă la 12V. Modul de 6 V înseamnă că este pentru altceva.

  2. ionascu paul

   are auto detectie incarcare prin impulsuri.cand conectezi clestii la o baterie in cca.2 secunde face analiza….nu recunoaste LI-ION.

 6. cristian

  Salut. Ce reprezinta incarcarea pentru timp rece, cea cu fulgul de zapada ? este o incarcare mai rapida, pentru baterie rece, sau pentru timp rece ? Multumesc

  Reply
  1. Revo Post author

   Salut, în carte scrie “încărcare în condiţii de vreme rece sau pentru baterii AGM”.

 7. laurentiu

  Buna ziua! Am cumparat un redresor de la Lidl. dar fara cartea lui

  . Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti cum pot sa incarc bateria de masina .Multumesc

  Reply
  1. Revo Post author

   Salut Laurenţiu, vezi că sunt puse în articol câteva poze cu paginile esenţiale.

 8. laurentiu

  Multumesc ! Tocmai am pus la incarcat . Apare poza mica a unui autoturism. si palpaie la 2 liniute in dreptunghiul ecranului. si 13, 5 V pe ecran.Este bine? Sunt pe un drum bun ? O zi buna !!

  Reply
 9. Dumitru

  salutare! e suficient de puternic pentru un jump start la o baterie partial descarcata? am o masina cu motor de 1.4 si baterie de 50Ah si nu circul suficient cat sa imi mentin bateria incarcata. decat sa tot deranjez prietenii sa imi dea un jump start ma gandeam sa iau si eu un incarcator din acesta sau alt model dar vreau neaparat sa fie portabil (nu vreau sa scot bateria din masina si sa o tot fatai sus jos la incarcat cand am nevoie)

  Reply
 10. Gabi

  Salutare , sunt posesor de redresor, exact că cel din poze .. sunt foarte mulțumit de el, mi-am readus la viață 3 baterii, 2 încă le folosesc (varta blue de 74 și una căreia nu îi mai stiu numele, ceva cu H ) . Acel fulg * îi oferă bateriei o încărcare mai ampla ,mai lungă și un amperaj mai mare.
  Din ce scrie in carte , are multe sisteme de protecție pentru baterie cât și pentru priza . Repet, am fost și sunt mulțumit de el . Sper că am fost de folos și sper că nu am greșit cate ceva , mulțumesc anticipat!

  Reply
 11. sorin stefan

  Salut as vrea sa stiu daca este si portabil? spre ex dca plec undeva si ma lasa bateria macar sa-i dea un soc sa porneasca.multumesc anticipat.

  Reply
  1. Revo Post author

   E portabil, dar se alimentează de la priză. Deci funcţionează oriunde găseşti o priză.

  2. Andrei

   NU. Nu tine curentul in el ca un ”jumper ” sau cum ii zice. e doar incarcator si atat. Treuie bagat in priZa

 12. Dan

  Totusi, in ce an din secolul asta aveai de gand sa vii cu acel update sa ne zici si noua daca incarca bine si in cat timp?

  Reply
  1. Revo Post author

   Îmi cer scuze, nu am realizat că mă plăteşti ca să fiu la dispoziţia ta.

 13. cristian

  Nu esti la dispozitia nimanui, dar cum seriozitatea este pe cale de disparitie, incearca atunci cand promiti ceva cititorilor tai sa-I ajuti cu informatia, pentru ca practic tu te-ai oferir sa vorbesti despre aparat.

  Reply
  1. Revo Post author

   Şi bunul simţ este pe cale de dispariţie, şi din cauza asta nu accept să mă tragă cineva la răspundere de parcă am copilărit împreună pe maidan. Cei care citesc blogul zilnic şi-au făcut o idee despre seriozitatea cu care scriu şi documentez articolele. Una dintre caracteristicile mele este că nu scriu chestii doar de dragul de a mă afla în treabă. În cazul de faţă, înainte să cumpăr redresorul cumpărasem deja o baterie, aşa că până acum nu am mai avut ocazia să îl folosesc. Ce ar fi trebuit să fac? Să mint că l-am folosit doar de dragul de a mai scrie câteva rânduri, de teamă să nu mă tragă Dan la răspundere?

 14. Florin

  Am luat și eu azi un redresor de la lid și am pus un acumulator de 100ah la încărcat. După 7 ore tot 2 linii din 4, sper să se încarce in 24h, o sa revin cu rezultatele obținute. Am pus pe fulg.

  Reply
  1. Sebastian. V

   Imparti 100 la 3.8 si aflii cam in cate ore se incarca. Eu nu am mai gasit . Cred ca au avut cateva si mai mult reclama de ei ca nu cred ca s-a batut lumea pe redresoare Ata ete.

 15. Radu Eugen

  Am verificat redresorul de la Lidl, este exact ca în instrucţiuni, afişează starea bateriei, în volţi, iar la încărcare porneşte de la valoarea iniţială şi ajunge la 14,7 volţi cu icoana de frig iar apoi afişează bateria încărcată, cu cele 4 niveluri şi trece pe modul de întreţinere. Sunt foarte mulţumit.

  Reply
 16. wd

  Salut,
  Am incercat sa incarc o baterie Rombat 750Ah.
  Tensiunea initiala 12.74V
  Am selectat programul 3 (cel pt Masina) si pe afisaj au aparut tensiunea 13.1V si doua liniute.
  In 30 secunde a facut o flama in interior si….gata.

  Reply
 17. wd

  Redresorul. Astazi voi merge cu el pt garantie.
  Este/a fost prima utilizate

  Reply
 18. ION .

  grea materia fizica ! redresoru ULGD FURNIZEAZĂ UN CURENT DE 3,8 AMPERI ! ( DIFERITE PROGRAME 0,8 / 3,8 A ) ARE PATRU PROGRAME 1.6V /0,8 A 2. MOTOCICLETĂ 12V /14,4V/0,8 A 3 .AUTOMOBIL 12V 14,4V/3,8 A 4 BARERIE CARE SA DESCĂRCAT LA -20 C /30 GRSADE C GER ! 12V 14.7 /3,8 A FIRELE CARE SE LEAGĂ LA BATERIE NU SUN SUBȚIRI REZISTĂ LA VERO 6 A

  Reply
 19. Alex

  Ai încărcat o baterie de 750Ah ? Aparatul este pentru maxim 120Ah !!! Citește carte tehnica înainte să pui în funcțiune ceva și bucura-te dacă ți-l schimbă la garanție!

  Dețin și eu unu încărcător Ultimate Speed de la Lidl și e mai mult decât bine venit. Am o baterie Rocket de tip Calcium MF Baterie, fără întreținere și cu vizor “ochi magic” cu capacitatea de 62Ah. Bateria este după tester ( Voltmetru ) la 11,9 – 12,2V ceea ce indica ( half charged )/( o jumătate încărcată ), asa desigur doresc să o încarc la capacitatea de Fully Charged.
  62Ah împart la 3,8Ah capacitatea încărcătorului și îmi rezultă încărcarea full în 16,30h.
  A pornit cu două lini la ora 12 iar acum la 17 este cu trei liniuțe și voltajul creste lin 13,2—13,3—-13,4…

  Reply
 20. wd

  Salut.
  Bateria era de 75Ah la 12.74V. Am masurat-o si cu voltmetrul.
  Redresorul a indicat doua liniute si a inceput sa incarce (dar nu a rezistat decat 30 secunde).
  Astazi l-am schimbat si am cumparat si o baterie noua (aveam nevoie de masina prin oras).
  Astfel, magnificul redresor ramane un instrument in plus in casa. Arata frumos :).

  Reply
 21. Alex

  Am înțeles! La 12,74V Nu este o baterie descărcată! O să-ți vină bine odată și odată, fiind și un preț relativ nesemnificat de mare.

  Redresorul meu tot băga curent ajuns deja la 14,3V, dar după graficul de încărcare amperajul scade la 3A pentru 14,1 și chiar la 0,8A pentru 14,4V (ceva normal) apoi mai reduce la 0,1A si trece în mod de întreținere. ÎI bine conceput încărcătorul și totodată merită toți bani, nu îți strici bateria, ba dimpotrivă.
  Bateria mea la ora 21 era încărcată complect de la 12 = 9h Total, dar după teste nu era descărcată decât 1/2. 😉

  Să ai mult noroc la baterie și mai ales la redresor, să te țină mult și bine ani la rând!

  Reply
 22. sandu petre

  Nimeni nu spune corect ori este bun ori doar de decor.Am bat. de 70 amperi si redresor care incarca in 8 ore ,in casa la 220v =dar bateria are 8ani.Ce as face cu un putoi de redr..care nu este bun nici de tel.

  Reply

Ce părere ai?