Mikkeller Bucharest – cel mai nou bar de bere craft din oraș

By | November 5, 2017

Mikkeller Bucharest face parte dintr-un lanț internațional de berării artizanale. Eu recunosc că nu auzisem de el până acum, dar m-am hotărât să le fac o vizită pentru că m-a fascinat povestea lor.

Prima berărie Mikkeller a fost deschisă de un profesor de fizică și matematică din Copenhaga și un bun prieten de-al lui. După ce au câștigat câteva premii la diverse festivaluri de bere craft, afacerea a luat amploare. Așa au ajuns să deschidă berării în tot felul de locuri ciudate, cum ar fi București, Islanda, Insulele Feroe.

mikkeller bucharest

Mikkeller București (Charles de Gaulle nr. 3) este micuț și era full când am ajuns noi, sâmbătă seara. Totuși, este foarte primitor și am văzut oameni de tot felul aici. Inclusiv străini și mai multe cupluri cu copii.

Încă nu fac rezervări, dar au spus că vor face peste trei săptămâni, când deschid și etajul doi. Mesele sunt puține și mici, de maxim șase persoane, dar probabil ei se bazează pe faptul că multă lume va sta la tejgheaua lungă din fața barului sau la cea din fața bucătăriei. Aseară erau foaarte multe persoane care serveau cu plăcere câte o bere în picioare. Și mi s-a părut că toată lumea vorbea cu toată lumea 🙂

La bar sunt vreo 20 de opțiuni de bere și foarte multe stiluri (IPA, stout, pilsner, amber ale etc.). Le poți servi la pahar de 0.2 sau 0.4, însă sunt și anumite beri care nu sunt disponibile în ambele variante. Prețurile sunt între 10 și 39 de lei, în funcție de bere și cantitate.

meniu mikkeller bucharest

Noi am încercat un Mikkeller Nord Wit, un I Wish Gluten Free, un Mastodon Mother Puncher, Ahhh Ba White Wine 2015, Ramen Beer Yuzu și un Beer Geek Brunch. Dintre toate cel mai mult mi-a plăcut Mastodon Mother Puncher, o IPA cu fructul pasiunii pe care v-o recomand. La polul opus este Beer Geek Brunch, un imperial stout, prea înțepător pentru gusturile mele. Am fost un pic dezamăgit că multe beri din meniu nu erau disponibile.

bere mikkeller bucharest

Prețurile sunt mari și cantitățile mici, dar Mikkeller Bucharest nu este genul de bar în care să te duci să te îmbeți, ci mai degrabă locul în care să încerci gusturi noi. Probabil că în oricare alt bar m-aș fi simțit ofensat de un pahar de bere de 0.2 litri.

Mâncarea este foarte bună. Am luat o porție de cartofi prăjiți zdrobiți, condimentați cu brânză de Horezu și anșoa (13 lei), grisine din șorici de porc, condimentate cu fenicul și paprika (9 lei), sandwich cu pui prăjit, kimchi coleslaw și maioneză cu chilli și ghimbir (21 lei) și un pulled pork în bere stout și lime, cu salată coleslaw și sos barbeque (21 lei).

Grisinele de porc nu le recomand, au fost tari, puține și cam atât. Nu s-au simțit și celelalte gusturi. În schimb sandwich-urile au fost ambele foarte bune, și nu mă pot decide care mi-a plăcut mai mult. Cel de pui este destul de picant, deci m-a uns la suflet.

Mai au și alte nebunii prin meniu, pe care d-abia aștept să le încerc.

În concluzie, Mikkeller Bucharest este un bar inedit care merită o vizită, mai ales dacă îți place berea craft. Și apropo, dacă ești pasionat de subiect, aici puteți citi un interviu interesant cu Mikkel Bjorg Bjergsø. Nu-i însă un bar pe care îl va gusta toată lumea. Eu nu ascund faptul că voi mai trece pe aici mai ales pentru sandwich-uri 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: