Noutăți de la ASUS: laptop cu display în loc de touchpad și telefonul de gaming RoG Phone

By | June 8, 2018

ASUS a prezentat foarte multe produse noi la Computex în Taipei, iar ieri a prezentat o parte din ele și în România. Sunt multe gadgeturi interesante cu specificații bune, despre care merită să vorbim.

ZenBook Pro 15 (UX580)

Ultrabook-ul transformă touchpad-ul clasic într-un display cu touch screen (ASUS îi zice ScreenPad), care cred că ar putea fi util. Ca să fiu sincer, nu știu de ce nu s-au gândit și ceilalți pâna acum la asta. Display-ul este dezactivat “by default” și funcționează ca un touchpad normal, deci nu există riscul să apeși accidental pe ceva. Dacă dai un swype în jos, apar câteva funcții: calendar, numpad, calculator sau un launcher cu aplicații.


ScreenPad-ul îți afișează și diverse funcții contextuale. Poți să semnezi un .pdf, dacă asculți muzică de pe hard disk sau prin Spotify, poți da play/pauză/skip etc. Iar în Microsoft Word apare un buton de copy/paste, dacă selectezi un pasaj, șamd. Mai suportă și celelalte programe din suita Office (PowerPoint, Excel), dar și YouTube.

Pe lângă asta, îți poți conecta și telefonul la acel display și aici apar și mai multe avantaje. Poți folosi ScreenPad-ul ca pe o extensie a display-ului telefonului sau poți face transfer de date, te poți folosi de tastatura laptopului pentru a edita un document de pe telefon, poți face video-call etc.

Bineînțeles, restul laptopului are specificațiile unei rachete nucleare: Core i9 hexa-core, GeForce GTX 1050Ti, SSD-uri PCIe x4 de 1 TB, porturi Thunderbolt 3, Wi-Fi gigabit, display 4K și sistem audio Harman Kardon. Va fi disponibil începând cu luna august, iar prețurile pornesc de la 8.000 lei, fără ScreenPad, care este opțional.

ZenBook S (UX391)

Este un ultrabook gândit pentru a fi subțire și portabil. Are 12.9 mm grosime și 1 kg, finisajele sunt premium, iar culorile în care vine sunt Deep Dive Blue sau Burgundy Red. Este construit în așa fel încât atunci când este deschis, rama (balamaua) pe care se sprijină împinge tastatura la un unghi de 5,5 grade față de masă. Astfel că pe sub laptop poate trece aerul, iar cei de la ASUS spun că la acest unghi este mai confortabil de tastat.

În configurații pot fi incluse SSD-uri PCIe x4, ZenBook S dispune, display-uri touchscreen 4K UHD NanoEdge. ZenBook S (UX391UA) va fi disponibil în România începând din 11 iunie, la un preț de aproximativ 5500 de lei (configurație cu procesor Intel Core i7-8550U, 8GB RAM și 256GB SSD).

VivoBook S15 (S530) și VivoBook S14 (S430)

Seria normală de la ASUS, care se adresează mai mult persoanelor tinere. Ultrabook-urile vin în culori precum verde, gri stelar, albastru argintiu, gri metalic și auriu glaciar. Au și ele tastatură ErgoLift, care le ridică “de la sol”, display cu ramă foarte subțire, și cântăresc 1.8kg, respectiv 1.4kg.

Au la bază procesoarele Intel Core i7 din cea de a opta generație, grafică NVIDIA GeForce MX150. Ambele notebook-uri dispun de un design dual-storage, iar VivoBook S15 poate folosi SSD-uri de până la 512GB și hard disk-uri de 2TB. Vor ajunge pe piața noastră în august, iar prețurile pornesc de la aproximativ 2350 de lei.

ROG Strix SCAR II și Hero II

Acestea sunt laptopuri de gaming, proiectate special pentru jocurile de tip FPS (tastele WASD iluminate) și MOBA (tastele QWER iluminate). Ambele au o bară luminoasă frontală ce poate fi personalizată prin Aura Sync și sunt primele din lume care au un panel la 144Hz, cu timp de răspuns de 3ms gri-la-gri (GTG). Au patru antene de WiFi, astfel că ASUS susține că au o acoperire mai bună cu 30% decât cele cu două antene.

Au un sistem inteligent de răcire, care funcționază și pentru a elimina particulele de praf în afara carcasei. Sunt destul de subțiri pentru un laptop de gaming, și cântăresc aproximativ 2.4 kg. Nu am întrebat de prețuri.

Zenfone 5 Lite, Zenfone 5, Zenfone 5Z

Zenfone 5 Lite și Zenfone 5 sunt două telefoane foarte ok, care sunt deja disponibile pe piața din România. Următorul care va fi pus în vânzare este Zenfone 5z, care este varianta de top. La prețul aproximativ de 2400 lei, va fi printre cele mai accesibile, dacă nu cumva chiar cel mai accesibil telefon cu Snapdragon 845. Design-ul lor arată foarte bine:

ASUS RoG Phone

Am lăsat la urmă ce-i mai interesant. Un telefon de gaming care a reușit să mă impresioneze chiar și pe mine, care nu mă joc niciodată nimic pe telefon. Cred că este cel mai performant telefon de la ora actuală, cu al său procesor Snapdragon 845 octacore la 2.96 GHz, conectat la un sistem de răcire cu cameră cu vapori.

Și restul specificațiilor sunt impresionante: 8 GB RAM, stocare de 512 GB, baterie de 4.000 mAh cu QuickCharge, display AMOLED cu refresh rate de 90 Hz și 1 ms timp de răspuns. Iar telefonul în sine are și câteva trucuri în mânecă. De exemplu un port USB pe una dintre laturi, astfel încât să te poți juca #cumsecuvine și atunci când îl ții la încărcat, iar pe muchia cealaltă are integrate în carcasă două butoane cu senzori cu ultrasunete.

ASUS l-a gândit astfel încât să poată fi folosit în mai multe moduri. Cu un accesoriu numit TwinView Dock poate fi folosit în modul dual-screen, prin Mobile Desktop Dock îi poți atașa o tastatură și un mouse, transformându-l practic în PC, iar cu Gamevice se transformă într-un fel de consolă, prin conectarea la TV. Sunt o mulțime de accesorii disponibile pentru acest telefon.

Prețul este pe măsură. 5500 lei pentru bundle-ul care include doar un accesoriu ce îi oferă o răcire și mai bună și îl susține în modul landscape. Cu toate accesoriile ajunge la 10.000 lei. Și da, va fi disponibil și în România, peste două luni.

Ca o încheiere, sunt multe produse care nu se adresează segmentului obișnuit de consumatori. Dar mie tocmai din această cauză îmi place ASUS, pentru că face produse și pentru nișe, gameri entuziaști sau oameni ultra-pasionați de specificații și performanță.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: