Noutăți din prima zi de #MWC2014

By | February 25, 2014

Nu știu dacă o să reușesc să fac un rezumat după fiecare zi. Dar astăzi am timp, așa că haideți să povestim despre ce ne-a plăcut în prima zi la Mobile World Congress 2014.

Gear 2 orange

 

Samsung a lansat două ceasuri (Gear 2, Gear Neo) noi și o brățară (Gear Fit). Sunt rezistente la apă și praf, au senzor de măsurare a pulsului, bateria rezistă 3 zile (tot puțin) și cel mai important, nu se bazează pe Android, ci pe Tizen. Un sistem de operare pe care Samsung îl dezvoltă pentru a fi complet independenți de Android. Băieți deștepți.

 

nokia_xl

 

Nokia a lansat primele telefoane cu Android: X, X+ (ecran de 4″) și XL (ecran de 5″). Telefoanele se adresează segmentului low cost și vor fi un hibrid între o platformă Android și aplicații Windows 8. Nu veți putea descărca aplicații din Google Play. Am citit că Nokia a cerut licență pentru Google Play însă Google nu a aprobat această cerere. Totuși, veți putea instala APK-uri.

 

x1_product_hd_2_0

Huawei a lansat două tablete. MediaPad X1 este chiar interesantă. Are 7″ , este cea mai subțire tabletă la ora actuală și este și destul de ușoară (~240g). Ecran 1920×1080, Cortex A9, 2GB de RAM, 4G și 5000 mAH! Mediapad M1 are display mai mare și baterie o idee mai mică. Au lansat și un telefon mid end – Ascend P6S – ecran 4.5″ IPS, rezoluție 920×540, procesor 1.2Ghz si baterie de 2000 mAh – mică. Din păcate nu au lansat și Ascend P7.

 

galaxy_s5

Tot Samsung a lansat Galaxy S5. Funcția de monitorizare a pulsului va ajuta în vânzări – deși nu este o mare inovație, la fel și camera foarte bună cu focalizare selectivă, modul de economisire al energiei și rezistența îmbunătățită la apă și praf. S4 a venit cu îmbunătățiri hardware palpabile față de S3: ecran mai bun și 2GB RAM față de 1GB pe S3. Dar S5 vine cu lucruri în plus care vor lua ochii clienților. Chiar dacă specificațiile nu sunt cu mult peste S4.

 

 

Rămâne de văzut ce ne rezervă cea de-a doua zi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: