Nu există amendă pentru cartea de salvare a mașinii!

By | March 10, 2017

Poliția a oprit ieri o cunoștință și i-a cerut cartea de salvare a mașinii. Omul a zis că nu are/nu știe de așa ceva și polițistul s-a oferit să îl premieze cu 1.000 de lei amendă. Doar că după ce a fost întrebat în baza cărei legi dă amenda, omul legii a început s-o dea la întors. “Haideți că vă iert de data asta…”.

Nu aș fi crezut dacă nu aș fi auzit povestea direct de la sursă. Asta ca să știți de cine sunt întreținute zvonurile care spun că se dă amendă pentru lipsa cărții de salvare a mașinii. Se pare că lupul își schimbă girofarul, dar năravul ba.

În rest, căutat cu CTRL+F în codul rutier, nu este vorbă de așa ceva. Deci dacă vă oprește cineva în trafic pentru carte de salvare, să știți că respectivul are nevoie de bani acasă.

Trecând peste zvonuri, cartea de salvare nu este obligatorie, dar este utilă și nu văd de ce nu ai face un efort să o printezi și să o pui la parasolar. O puteți descărca de pe site-ul ACR.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Nu există amendă pentru cartea de salvare a mașinii!

  1. Mihai

    Am cartea de salvare printată de când am auzit de inițiativă. Știam că e opțională, dar cred că nici nu ar trebui sa existe amenzi pentru măsurile de siguranță – centură, vorbit la telefon. Dacă îți pasă de viața ta vei lua singur aceste măsuri.

    Reply
    1. Ciprian

      Centura – ok, telefon… aici vezi ca nu esti atent si dai peste unul pe strada, faci accident…

  2. Ciprian

    Cautati “Marca auto + rescue data sheet” pe google.
    Cei de la ACR au versiunile in Germana. Reprezentarea grafica este internationala, dar cred ca e mai bine sa fie in engleza.

    Reply
  3. Sorin

    Mulțumesc de atenționare.
    Pentru Ford, link-ul direct pentru limba română este aici (link-ul celor de la ACR fiind pentru limba engleză).
    Pentru mașina mea (Ford Focus 2 break, 2006), am descărcat fișierul PDF (total 127 pagini, de 53.9 MB), am tipărit pagina 1, 2 față-verso, și pagina 64 (Ford Focus Break 07/2004-08/2007), le-am pliat în 4, am prins capetele cu puțin scotch de hîrtie și acum arată ca un mic prospect. Poate sta foarte bine lîngă hartă. Cred ca era de ajuns doar pagina cu coduri. La unele modele, am văzut că erau 2-3 pagini.

    Reply
  4. gsz73

    Nu ar fi o varianta mai buna ca cei de la descarcerari sa se prezinte la misiune avand cartea potrivita? In loc sa scotoceasca prin masina dupa ea, ar putea s-o primeasca la poarta unitatii, cand dau drumul girofarului si plec spre accident.

    Reply
    1. Mario

      Problema e când sunt multe mașini implicate. Tu crezi că toți cei care anunță un accident știu ce mașini sunt implicate ?(model,an)

      Daca din 10 accidente la 1 a fost buna hârtia asta printata înseamnă că a ajutat

Spune-ți și tu părerea: