Nu m-am mai uitat la Liga 1 de 4-5 ani şi nu am pierdut nimic

By | May 14, 2017

Aseară, o notificare de la Biziday mi-a adus aminte că încă mai există Liga 1 şi parcă m-a transpus cu 5 ani în urmă. Citind acea notificare am realizat că nu am pierdut absolut nimic în aceşti ani în care nu m-am mai uitat la campionatul intern. Situaţia de acum este exact la fel ca acum 5 ani, serios.

Rivalitate mare şi glumiţe nesărate între Steaua şi Dinamo. Bătălie pe viaţă şi pe moarte, în timp ce o altă echipă, o revelaţie a sezonului, îşi vede de treabă. La final, lucrurile parcă sunt trase la indigo. Revelaţia câştigă campionatul, Steaua e pe locul 2, iar Becali spumegă, acuză arbitrajul şi ameninţă că va face ceva. În tot acest timp Dinamo este pe undeva pe acolo, pe un loc cât să nu conteze neapărat.

După acest final maiestuos de campionat se va pune problema competiţiilor europene. Revelaţia campionatului nu va face nimic în UCL pentru că va vinde până atunci majoritatea jucătorilor de bază. Pe de altă parte, Steaua va avea o prestaţie mulţumitoare până la un anumit punct, cât să dea tuturor speranţe. Dar apoi va gafa incredibil, arătând adevăratul nivel al fotbalului românesc şi va îi va dezamăgi pe toţi cei care îşi făceau speranţe, aşa cum este normal.

Eu nu mă mai uit la Liga 1 pentru că am ajuns la concluzia că cel mai mare rău pentru fotbalul românesc este spectatorul căruia îi pasă de competiţie. Poate că atunci nimeni nu se va mai uita la meciuri, vor înţelege că nu mai are rost să mimeze fotbalul, şi vor încerca să construiască.

Bun, şi acum că am terminat cu Liga 1, voi ştiaţi că aseară a fost şi Eurovision? 🙂

3 comentarii la: “Nu m-am mai uitat la Liga 1 de 4-5 ani şi nu am pierdut nimic

  1. Sorin

    Pentru mine Eurovizion nu mai există de mai mult de 5 ani, nu a fost şi nici nu va fi o atracţie, pentru că numai din ce-am văzt melodia cîştigătoare, mi-am dat sama că e varză. Prefer oricînd un meci de tenis de cîmp, formula unu (dar şi aia se cam duce la vale), icarii moderni ai săriturilor cu schiurile sau snooker, o, şi da, Turul Franţei, în special pentru comentarii. De fotbal numaid e bine, ca să zic aşa, vorba poetului, doar că futbolul de la noi nu mai e ceo fo odat, este atît de anemic că mi se face rău numa cînd mă uit ce jucători ameţiţi au pretenţia că aleargă cu mingea. Iar golurile, golurile sînt doar goluri de vînturi…

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Să le mulțumim celor 2 fitofagi, nașul și mitică – artizanii distrugerii fotbalului românesc. Au încurajat și au permis mișmașurile, ridicându-le la nivel de artă. Plm..

    Reply

Ce părere ai?