Nu viteza este problema rețelelor de telefonie mobilă

By | October 25, 2017

Vodafone România a mărit viteza pe mobil la 800 Mpbs și au lansat ceea ce ei numesc Supernet 4.5G. Ieri a fost și o conferință unde au făcut o demonstrație, iar rata de transfer a ajuns pe la 750 Mbps pe un Galaxy S8. Dacă sunteți pasionați de telecomunicații, puteți citi mai multe detalii la Radu.

Simpatic efortul, dar inutil din punctul meu de vedere. În momentul de față, să ne lăudăm cu vitezele este ca și cum ne-am lăuda că folosind un cuțit, golim mai repede o găleată de apă decât folosind o furculiță. Rețeaua viitorului nu ține doar de viteză. Viteza este doar un mic ingredient într-un cocktail mult mai mare.

Dacă vreți să vorbim tehnic, în 5G viteza este cel mai simplu lucru de rezolvat. Principalele provocări sunt latența mică, numărul mare de conexiuni per stație și nu în ultimul rând, un consum mic de energie.

Dacă vreți să vorbim în particular, în cazul Vodafone un call center i-ar pregăti mai bine pentru viitor. Sau o comunicare mai bună cu clienții, care să nu se trezească cu roaming-ul tăiat în afara țării. Sau de ce nu, un slogan mai memorabil decât: Rețeaua ta de viitor te susține cu viteza și securitate pentru experiențe de ultimă generație. Hai să ne bucurăm împreuna de viitor. Ready?”.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Nu viteza este problema rețelelor de telefonie mobilă

  1. Emilian

    Toți se laudă cu vitezele astea de parcă te apuci să downloadezi torenți pe telefon.
    Însă cum ai punctat și tu în articol, degeaba am viteză dacă sunt prea mulți conectați pe celulă și semnalul e la minim.
    Dar să-i dăm înainte cu vitezele și cu noile tehnologii, că toată lumea are un S8 pentru vitezele astea.

    Reply
  2. Dragos

    Pe langa toate cele amintite in articol o problema mare consider ca este limita de trafic la viteza respectiva, degeaba am 800 Mbps daca nu am date suficiente sa vad 2 filme Full HD pe Netflix.

    Reply
    1. Revo

      Nu prea mai este o problemă traficul. Acum sunt destul de multe date incluse în abonamente. Eu am 6GB și nu îi termin niciodată ?

Spune-ți și tu părerea: