#Orange4U – M-am jucat cu HTC Vive

By | September 13, 2015

HTC Vive este un sistem de realitate virtuală similar cu Oculus Rift, pe care l-am testat. Dacă vreți să vă convingeți de senzațiile puternice pe care le poate oferi, cei de la HTC au adus dispozitivul pentru prima dată în România (în premieră în Europa de Est). Vă mai puteți juca cu el doar astăzi între orele 17-23 la evenimentul #Orange4U din Piața Universității.

orange4u (1)

Comparativ cu Oculus Rift (eu am testat prima variantă), mi se pare mai dinamic, mai interactiv și cu o grafică mai bună. La Oculus trebuia să stai pe un scaun și să te uiți la un filmuleț, fără posibilitatea de a interacționa cu el. Cu HTC Vive te poți plimba prin cameră și poți face diverse acțiuni cu ajutorul celor două joystick-uri. Au cei de la HTC un demo care te proiectează pe o epavă, pe fundul unui ocean… senzațional. Experiența este atât de mișto încât mi-aș fi dorit să-mi pot face o poză în aceea lume virtuală 🙂

orange4u (4)

După ce am terminat cu HTC Vive, am testat și Gear VR, de la fratele Samsung. Gear VR m-a proiectat într-un scurt demo de la Marvel în care eu eram Tony Stark, iar în jurul meu The Hulk, Captain America și Thor rupeau infractori pe genunchi. Aici se simțea un pic că este vorba despre ceva arificial, dar este vorba despre două dispozitive construite pentru scopuri diferite.

Pe lângă realitățile virtuale, Orange mai are pregătite multe jucării în cortul din Piața Universității. Iar lângă cort este o scenă unde cel mai probabil va mixa un DJ și o instalație cu lumini (Volume) care își schimbă paleta de culori în funcție de cum te miști printre coloanele ei. Evenimentul durează în total 10 zile. Eu spun că nu aveți nimic de pierdut dacă faceți o ieșire pe seară.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: