Pe unde să mai circulăm?

By | October 19, 2016

Ora de vârf din București începe să devină ziua de vârf. Iar ziua de vârf să fie în fiecare zi a săptămânii. Deja mersul la muncă în mașina personală începe să devină o alegere ilogică. Nici de transport în comun de suprafață nu se pune problema.

Mă uit uneori la înghesuiala din tramvaiul 41 și parcă e o scenă din desene animate, în care tot tramvaiul se umflă și pare că mai are un pic să plesnească de la atât de mulți oameni. Ieri mă uitam din mașină la o tipă care dormea dusă pe un scaun din 336. Sunt zboruri care durează mai puțin decât o cursă de-a lui 336 pe Iuliu Maniu.

Înainte luam metroul, dar acum oamenii au ajuns să leșine în vagoane din cauza aglomerației. Probabil Metrorex mai așteaptă puțin și apoi face următorul pas logic în evoluția transportului cu metroul. Angajează împingători ca în trenurile din Asia.

aglomeratie-metrou

Cu bicicletele nu putem merge, pentru că de 15 ani, nimeni n-a fost în stare să traseze cu cap niște dâre între trotuar și șosea. Ce face Firea între timp? Se trage în poză la lansarea unui sistem de bike sharing pentru niște biciclete care nu au pe unde să circule.

Mașinile parchează pe trotuar și pietonii merg pe stradă. Pe unde naiba să mai circulăm în orașul ăsta? Eu chiar am rămas fără opțiuni.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: