Pe viitor ne vom putea personaliza faianța sau mobila de bucătărie

By | September 28, 2017

Am fost recent la un eveniment la Romexpo unde erau prezentate mai multe modalități de printare și personalizare. Expoziția era mai mult cu direcție B2B, însă am văzut niște lucruri foarte interesante acolo, care cred că vor fi ceva uzual în următorii ani pentru amenajarea interioarelor.

Epson și Dacora Print au prezentat câteva soluții de printare pe … în principiu orice. Personalizarea tricourilor și a materialelor textile este deja de domeniul trecutului. Am văzut mostre de lemn pal personalizat, tapet, autocolant, de bucăți de faianță sau chiar de aluminiu.

Omid Ghannadi (recent am aflat și eu că este un arhitect care apare la TV), spunea un lucru interesant. Dacă până acum era nevoit să se adapteze la paletarul de culori al furnizorului, cu o imprimantă care știe să printeze pe lemn își poate crea singur bucăți de pal de culoarea de care are nevoie.

Cumva cred că viitorul amenajărilor interioare se îndreaptă în această direcție. Gândindu-mă din perspectiva producătorilor de plăci ceramice, decât să produc 1000 de modele diferite cu cantități diferite, poate mi-ar conveni mai mult să produc o singură placă albă, și să o imprim la cerere. Bineînțeles, e doar o discuție conceptuală, pentru că despre prețurile de printare nu știu încă nimic.

Tot la standul Epson am mai văzut tot felul de minunății: proiectoare care pot fi folosite pentru video mapping (care apropo, deja este privit ca o artă), imprimante care pot printa 100 de pagini pe minut sau proiectoare short throw ca cel folosit pentru “hostesa virtuală” de mai jos:

Dacă vă pasionează subiectul, Print&Sign este un târg de tipar, care mai durează până pe 29 septembrie la Romexpo. Eu m-am plimbat un pic printre standuri și am văzut acolo cum se poate printa orice pe orice.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Pe viitor ne vom putea personaliza faianța sau mobila de bucătărie

Spune-ți și tu părerea: