Peanut Butter JellyBean Time

By | August 1, 2012

        Pentru ca am Nexus, am fost printre primii care au primit update-ul oficial OTA la Android 4.1 JellyBean. Si asta ma face sa ma simt foarte mandru de al meu Nexus S care are facelift cu mult inaintea galaxiilor si HTC-urilor de mii de euro. Cand am trecut la Ice Cream Sandwich nu am scris nimic. Acum poate ar fi interesanta o mica lista cu ce-mi place la el.

        Camera este cea mai mare imbunatatire pentru mine. Multumesc cerului ca au scos porcaria aia sinistra de preview introdusa odata cu ICS. Mereu ma impiedica sa intru in galerie si sa sterg mai repede poza inainte de a face una noua. Acum camera e geniala. Imi place ca poti face swype sa intri in galerie. Mai lipseste sa puna setarile inapoi pe viewfinder cum era in Gingerbread si perfectiunea va fi atinsa.

        Google Now m-a lasat pur si simplu fara cuvinte. Cand am plecat la cativa km de casa si mi-a aratat 1:20 to home am ramas inmarmurit. Tot el mi-a facut si o surpriza neplacuta atunci cand mi-a aratat 1:30 to work intr-o Duminica. Tot nu am reusit sa-mi dau seama pana acum de unde a stiut in 2 zile de la instalare unde locuiesc si unde lucrez.

Widgetul de vreme a disparut. Acum este integrat atat in Google Now cat si in Notification Shade. Foarte frumos, foarte elegant. Si imi salveaza si spatiu pe home-screen.

Cum se misca ?  Asta e prima intrebare care a venit dupa update. Se misca bine, la fel de fluent in meniu ca si pana acum. Nu sesizez o imbunatatire vizibila. Totusi, mai are glitch-uri. Cand fac drag dreasupra logo-ului Google in lock screen are ceva lag. Si search bar-ul Google din home screen mi se pare ca se misca mai greu. Nu am intrat inca in jocuri sa vad ce se intampla. Ca rami si cpu, mananca la fel de mult si inutil ca ICS.

Ce probleme nu a rezolvat ? Ce voi enumera mai jos tine bineinteles de reminiscentele ICS.

  • Tot se mai blocheaza uneori cand primesti un telefon (trebuie sa apesi pe power si abia apoi poti raspunde).
  • Inca se mai intampla ca uneori sa nu-mi afiseze Caller ID atunci cand sunt sunat.
  • Nu imi place aranjarea in meniu care a venit odata cu ICS. Preferam sa dau o singura data cu degetul in jos si sa ajung la finalul listei de aplicatii (Gingerbread style) decat sa dau de 5 ori la dreapta/stanga.
  • Nu am un buton rapid de comutare intre 3G On si Off. Stiu ca asta nu se face pentru protectia impotriva unei facturi uriase din cauza datelor, dar vreau eu asta, pe raspunderea mea !
  • Nu imi place ca trebuie sa apesi de 2 ori in plus pentru unele setari ale camerei. Era mai simplu in Gingerbread cand avei flash si focus chiar pe viewfinder.
  • Si lucrul care ma enerveaza cel mai mult. Inca de la ICS, optiunile de copy,paste,cut,delete au fost inlocuite cu niste butoane. DE CE ?! De ce nu era de ajuns un text ? De ce trebuie sa-mi pun de fiecare data intrebarea: “asta o fi copy sau o fi paste ?”. De ce trebuie sa ma enervez mereu cand constata ca de fapt nu am dat copy ci am apasat pe alta balarie ?

 

Merita update-ul ? DA ! DA ! DA ! Desi ICS a luat foarte mult din functionalitate si resurse nu am putut sa trec inapoi la Gingerbread. Pentru JellyBean nici nu se pune problema. Merita 100% update-ul. Fiecare iteratie de la Google a fost un pas inainte.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: